Symposium Gezonde voedingsgewoonten voor basisschoolkinderen

Evenement

Symposium 'Van patatzak tot fruitbak'

Het bevorderen van gezond eet- en drinkgedrag voor basisschoolkinderen vraagt om kennis op het gebied van voedseleducatie en effectieve, concrete voedingsinterventies. Tijdens dit symposium worden exclusieve resultaten gedeeld over het effectief aanleren van gezonde voedingsgewoonten bij basisschoolkinderen. Diverse experts van Wageningen University & Research (WUR) delen hun kennis, vanuit onderzoek en praktijk –zoals het lesprogramma Smaaklessen, het EU schoolfruit- & groenteprogramma
en verschillende Publiek Private Projecten.

Organisator Wageningen Academy, Wageningen Food & Biobased Research
Locatie Wageningen Campus

De registratie voor dit symposium is gesloten.

Gezonde voedingsgewoonten voor basisschoolkinderen

Tijdens dit symposium worden exclusieve onderzoeksresultaten gedeeld. De onderwerpen worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor discussie. Een greep uit de onderwerpen:
- Objectieve lessen over gezond en duurzaam eetgedrag
- De rol van de scholen
- De rol van programma’s en schoolbeleid
- Effecten van EU schoolfruit- & groenteprogramma
- Effecten Smaaklessen
- Uitdagingen

Bekijk hier het programma met tijden:

Doelgroep

Bent u betrokken bij de uitvoer of ontwikkeling van programma’s rondom gezonde voeding voor basisschoolkinderen? Dan is dit symposium voor u bedoeld. Ter illustratie, zowel overheid, non-profit, onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven, GGD, zorgverzekeraars en brancheorganisaties vallen onder de doelgroep.

Resultaat

Na afloop van dit symposium beschikt u over de laatste kennis en actuele inzichten op het gebied van het aanleren van gezonde voedingsgewoonten voor schoolkinderen. Daarnaast heeft u kennis kunnen maken met diverse experts, partijen en andere betrokkenen op het gebied van voeding & gezondheid op school en/of voedseleducatie.

Cursusleidster

De cursleidster van dit programma is Drs. J. C. H. Jolijn Zwart van Kessel, Leerstoelgroep Levensmiddelentechnologie, Wageningen University & Research.

Veel gestelde vragen

> FAQs

Meer cursussen en trainingen

> Agenda

> Maatwerk

Nieuwsbrief

> Aanmelden