Evenement

Symposium 'Van patatzak tot fruitbak'

Het bevorderen van gezond eet- en drinkgedrag voor basisschoolkinderen vraagt om kennis op het gebied van voedseleducatie en effectieve, concrete voedingsinterventies. Tijdens dit symposium worden exclusieve resultaten gedeeld over het effectief aanleren van gezonde voedingsgewoonten bij basisschoolkinderen. Diverse experts van Wageningen University & Research (WUR) delen hun kennis, vanuit onderzoek en praktijk –zoals het lesprogramma Smaaklessen, het EU schoolfruit- & groenteprogramma
en verschillende Publiek Private Projecten.

Organisator Wageningen Academy
Locatie Campus Wageningen

Dit symposium gaat in 2021 weer plaatsvinden.
U kunt alvast interesse tonen

Waarom deelnemen aan dit symposium?

Na afloop van dit symposium beschikt u over de laatste kennis en actuele inzichten op het gebied van het aanleren van gezonde voedingsgewoonten voor schoolkinderen. Daarnaast heeft u kennis kunnen maken met diverse experts, partijen en andere betrokkenen op het gebied van voeding & gezondheid op school en/of voedseleducatie.

Voor wie is dit symposium?

Bent u betrokken bij de uitvoer of ontwikkeling van programma’s rondom gezonde voeding voor basisschoolkinderen? Dan is dit symposium voor u bedoeld. Ter illustratie, zowel overheid, non-profit, onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven, GGD, zorgverzekeraars en brancheorganisaties vallen onder de doelgroep.

Symposium 'Van patatzak tot fruitbak'

Gezonde voedingsgewoonten voor basisschoolkinderen

Tijdens dit symposium worden exclusieve onderzoeksresultaten gedeeld. De onderwerpen worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor discussie. Een greep uit de onderwerpen:

  • Objectieve lessen over gezond en duurzaam eetgedrag
  • De rol van scholen
  • De rol van programma's en schoolbeleid
  • Effecten van EU Schoolfruit- & groenteprogramma
  • Effecten smaaklessen
  • Uitdagingen

Blijf op de hoogte

Het Symposium 'Van patatzak tot fruitbak' gaat in 2021 weer plaatsvinden. Door interesse te tonen, stellen we u op de hoogte zodra het symposium open gaat voor inschrijving. Voor vragen over het symposium kunt u contact opnemen met de programmamanager Astrid Kühlkamp-Kleissen.

Veel gestelde vragen

FAQs

Meer cursussen en trainingen

Agenda

Maatwerk

Nieuwsbrief

Aanmelden