Symposium Gezonde voedingsgewoonten voor basisschoolkinderen

Evenement

Symposium "van Patatzak tot fruitbak"

Het bevorderen van gezond eet- en drinkgedrag voor basisschoolkinderen vraagt om kennis op het gebied van voedseleducatie en effectieve, concrete
voedingsinterventies. Tijdens dit symposium worden exclusieve resultaten gedeeld over het effectief aanleren van gezonde voedingsgewoonten bij
basisschoolkinderen. Diverse Wageningen University & Research (WUR)experts delen hun kennis, vanuit onderzoek en praktijk –zoals het lesprogramma Smaaklessen, het EU-fruit programma en verschillende Publiek Private Projecten.

Organisator Wageningen Academy
Registratie periode

zo 18 augustus 2019 tot wo 6 november 2019

Datum

do 7 november 2019

Setup Campus WUR
Prijs € 275,00

> Download de flyer


Praktische informatie
Prijs Per persoon, inclusief cursusmateriaal, en koffie/thee/fris en lunch.
Ongeveer drie weken voor aanvang van het programma ontvangen deelnemers een bevestiging met informatie over de locatie, betalingswijze, het programma en de deelnemerslijst.
Min, deelnemers 30
Max. deelnemers onbepaald

Gezonde voedingsgewoonten voor basisschoolkinderen

Tijdens dit symposium worden exclusieve onderzoeksresultaten en diverse onderwerpen gerelateerd aan gezonde voedingsgewoonten voor basisschoolkinderen gedeeld. De onderwerpen worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruim de gelegenheid zal zijn voor discussie. Een greep uit de onderwerpen:
- Objectieve lessen over gezond en duurzaam eetgedrag
- De rol van de scholen
- De rol van programma’s en schoolbeleid
- Effecten van EU-schoolfruit en Smaaklessen
- Effecten van schoolbeleid
- Uitdagingen

Doelgroep

Bent u betrokken bij de uitvoer of ontwikkeling van programma’s rondom gezonde voeding voor basisschoolkinderen? Dan is dit symposium voor u bedoeld. Ter illustratie, zowel overheid, non-profit, onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven, GGD, zorgverzekeraars en brancheorganisaties vallen onder de doelgroep.

Resultaat

Na afloop van dit symposium beschikt u over de laatste kennis en actuele inzichten op het gebied van het aanleren van gezonde voedingsgewoonten voor schoolkinderen. Daarnaast heeft u kennis kunnen maken met diverse experts, partijen en andere betrokkenen in het voeding & gezondheid op school/voedseleducatie domein.

Cursusleidster

De cursleider van dit programma is Drs. J. C. H. Jolijn Zwart van Kessel, Leerstoelgroep Levensmiddelentechnologie, Wageningen University & Research.

Veel gestelde vragen

> FAQs

Meer cursussen en trainingen

> Agenda

> Maatwerk

Nieuwsbrief

> Aanmelden