Tentoonstelling

Tentoonstelling van 'De Verbeelding'

Tot 27 augustus expositie van 'De Verbeelding' : werk van mensen met een verstandelijke beperking.

Organisator Impulse, Impulse
Datum

vr 25 juli 2014 tot wo 27 augustus 2014

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
0317 48 28 28

In de afgelopen jaren, zijn er verspreid over Nederland, een groot aantal centra onstaan waar mensen met een verstandelijke handicap kunnen werken met beeldende middelen, waarbij ook vaak vakwerk ontstaat van hoog artistiek niveau.

Mede doordat de kunstenaars vaak verbale beperkingen hebben, heeft hun werk een belangrijke communatieve betekenis. Indrukken, gedachten en emoties worden "verwoord" in beelden.

Wanneer deze beelden een duidelijke voorstelling bevatten zijn de thema's meestal direct afkomstig uit het dagelijkse leven van de makers. Wanneer er geen sprake is van een bepaalde voorstelling, is meer direct gewerkt vanuit de beleving van het materiaal.

De eigenschappen van het materiaal waarmee gewerkt wordt, zoals kleur, structuur, substantie, smeerbaarheid, ect. vormen dan het uitgangspunt van de beeldende expressie.

Op dagcentrum Kristal werken verschillende kunstenaars bij de activiteiten tekenen en schilderen en beeldendvormen. Uit alle werken die hier gemaakt worden, wordt een selectie gemaakt voor de collectie van de Kunstuitleen.De dagcentra Demian en De Hartenberg in Ede leveren ook een groot aantal kunstwerken aan onze collectie.

zie voor meer informatie: http://www.verbeelding.de/