Promotie

Towards colloidal size control by precipitation

Actieve ingrediënten zoals medicijnen, conserveermiddelen en vitaminen zijn vaak onoplosbaar in water. In de meeste toepassingen voor voeding en farmacologie is het echter nuttig wanneer zulke ingrediënten fijn verdeeld worden in een waterige omgeving. Voor toepassing in waterige systemen is een manier nodig om deze ingrediënten op een gecontroleerde manier te dispergeren in water.

Promovendus mr. Ing. JGJL (Jérôme) Lebouille
Promotor prof.dr. MA (Martien) Cohen Stuart
prof.dr.ir. FAM (Frans) Leermakers
Organisatie Wageningen University, Physical Chemistry and Soft Matter
Datum

do 1 mei 2014 11:00 tot 12:30

Locatie Aula, gebouwnummer 362
Generaal Foulkesweg 1
362
6703 BG Wageningen
0317-483592

In dit proefschrift staat experimenteel en theoretisch onderzoek beschreven naar de incapsulatie en stabilisatie van deze ingrediƫnten door middel van oppervlakteactieve stoffen en de incapsulatie in kleine deeltjes, bestaande uit oppervlakteactieve stoffen. Deze stabilisatie en incapsulatie van niet-wateroplosbare stoffen werd gerealiseerd door gebruik te maken van de nanoprecipitatie methode resulterend in (nano)deeltjes die in de medische- en voedingsindustrie gebruikt kunnen worden.