KDV event

Nieuws

VIC Sterksel presenteert Pro Dromi® tijdens KDV Event

Gepubliceerd op
6 december 2012

Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) presenteerde op 28 november jl. ‘een nieuw hoofdstuk in duurzaam varkensvlees’ aan de afnemers van varkensvlees. En VIC Sterksel was erbij!

Tijdens de paneldiscussie gaf initiatiefnemer en varkenshouder Hans Verhoeven samen met enkele andere panelleden een mooie uiteenzetting over waar KDV voor staat. Daarna kon men een informatiemarkt bezoeken en doorpraten over de verschillende aspecten van KDV. Zo kondigde Hans Verhoeven aan dat per 1 januari 2013 alle ruim 200 deelnemers binnen de KDV rond werpen nestbouwmateriaal aan de zeug ter beschikking zullen stellen. Het onderzoek naar Pro Dromi® Easy Nesting op VIC Sterksel vormde hiervoor de aanleiding.

Binnen dit onderzoek hadden zeugen de beschikking over jute zakken als nestbouwmateriaal. Bij het gebruik van deze zakken verloopt het afbigproces rustiger en mogelijk sneller. Ook serven er minder biggen door doodliggen.

In één van de stands werd het allernieuwste kraamhok van Pro Dromi gepresenteerd. Dat hier de zeug losloopt, is nog niet de standaard van morgen, maar de KDV heeft grote ambities! Volgens Hans Verhoeven: "Wanneer de standaard hoger komt te liggen, willen wij als KDV altijd weer een stapje vooruit maken".

Naast aandacht voor het dierenwelzijn werkt het KDV aan antibiotica-reductie (voor 90%), een beter transport van dieren naar de slachterij en energie neutrale varkensboerderijen.

Voor meer informatie over de KDV en het Event verwijzen we u naar de website van KDV: