Studentinformatie

Vergelijk de master Food Quality Management

Over de master Food Quality Management

De masteropleiding Food Quality Management is uniek in de wereld, zowel qua inhoud als opzet. De opleiding bestaat uit een kernprogramma op het gebied van kwaliteitskunde, opgezet via het TM-model (Techno-managerial model). Hierdoor is de opleiding een unieke mix van technologie en management. Studenten specialiseren zich in een van de richtingen Food Safety, Food Technology, Logistics en Management via een cluster aan keuzevakken. Bij de opleiding volg je één jaar specialistische vakken en doe je één jaar onderzoek via een afstudeeropdracht aan de universiteit en een stage buiten de universiteit. Meestal werk je hierbij samen met een bedrijf, en soms kun je het onderzoek uitbreiden tot een langdurig project.

Vergelijk de master Food Quality Management met soortgelijke opleidingen in Nederland

Een soortgelijke opleiding bestaat niet in Nederland.

Verschillen tussen de master Food Quality Management en verwante opleidingen aan Wageningen University

Er zijn drie Wageningse masteropleidingen die raakvlakken hebben:
  • Master Food Safety. Voedselveiligheid en kwaliteitskunde liggen natuurlijk vrij dicht bij elkaar. Voedselveiligheid is een onderdeel van kwaliteitssystemen. Bij Food Safety ga je echter veel dieper in op de microbiologie, toxicologie, risicoanalyse en het voedselveiligheidsmanagement, of je richt je juist helemaal op de wetgeving. Bij Food Quality Management benader je kwaliteit veel breder en ga je minder diep in op de veiligheid.
  • Master Food Technology. Deze opleiding is veel meer gericht op de productie van levensmiddelen, maar omdat daar altijd een kwaliteitsaspect bij komt kijken zijn er duidelijk raakvlakken tussen beide opleidingen. Maar Food Quality Management richt zich veel minder op het eigenlijke product dan Food Technology.
  • Master Management, Economics and Consumer Studies. Deze opleiding is erg managementgericht en heeft op dat gebied raakvlakken met Food Quality Management. Binnen Food Quality Management kun je je ook specialiseren in managementstudies en andersom kan ook, maar de nadruk bij Management, Economics and Consumer Studies ligt meer op algemeen management.
> ga terug naar de opleiding Food Quality Management