Studentinformatie

Vergelijk de master Food Safety

Over de master Food Safety

De opleiding Food Safety is uniek in de wereld. De opleiding bestaat uit drie verschillende specialisaties: Applied Food Safety, waarbij je vooral kijkt naar de microbiële en toxicologische aspecten, Food Safety Law, waarbij je kijkt naar wetgeving en Supply Chain Safety, waarbij je kijkt naar voedselveiligheid tijdens de keten, van ingrediënt tot fabriek. Alle specialisaties hebben Food Safety Management als gezamenlijk vak. Bij de opleiding Food Safety volg je één jaar specialistische vakken en doe je één jaar onderzoek via een afstudeeropdracht aan de universiteit en een stage buiten de universiteit.

Vergelijk de master Food Safety met soortgelijke opleidingen in Nederland

Een soortgelijke opleiding bestaat niet in Nederland.

Verschillen tussen de master Food Safety en verwante opleidingen aan Wageningen University

Er zijn twee Wageningse masteropleidingen die raakvlakken hebben:
  • Master Food Quality Management. Voedselveiligheid en kwaliteitskunde liggen natuurlijk vrij dicht bij elkaar. Voedselveiligheid is een onderdeel van kwaliteitssystemen. Bij Food Safety ga je echter veel dieper in op de microbiologie, toxicologie, risico-analyse en voedselveiligheidsmanagement, of je richt je juist helemaal op de wetgeving. Bij Food Quality Management benader je kwaliteit veel breder en ga je minder diep in op de veiligheid.
  • Master Food Technology. Deze opleiding is meer gericht op de productie van levensmiddelen, maar omdat daar altijd een veiligheidsaspect bij komt kijken zijn er duidelijk raakvlakken tussen beide opleidingen. Food Safety richt zich veel minder op het eigenlijke product dan Food Technology.
> ga terug naar de opleiding Food Safety