Nieuws

Verguld Wagenings Erezilver voor Arnold van Vliet

Gepubliceerd op
13 juni 2013

Ter gelegenheid van de viering van Wageningen 750 jaar heeft Arnold van Vliet gistermiddag het Verguld Wagenings Erezilver ontvangen uit handen van burgemeester Geert van Rumund. Het Verguld Wagenings Erezilver is een typisch Wageningse onderscheiding die geldt als dank- en eerbewijs voor Wageningers en niet-Wageningers, die zich op één of ander vlak in bijzondere zin hebben ingespannen voor de samenleving.

Arnold van Vliet, speciaal voor de gelegenheid teruggekomen van vakantie, kreeg de onderscheiding, een zilveren sieraad in de vorm van het Wagenings wiel, met een gouden rand, uitgevoerd als hanger (met collier), broche en reversspeld, voor het “gedurende een lange periode leveren van essentiële, structurele bijdragen voor een Wageningse instelling van maatschappelijk belang, waarbij ook de Wageningse samenleving gebaat is”. Normaal gesproken gaat aan de uitreiking van het Vergulde Erezilver een andere, meer eenvoudige onderscheiding vooraf, maar voor Arnold van Vliet maakte de gemeente een uitzondering. De burgemeester refereerde bij de uitreiking aan het werk van Arnold voor onder andere de Natuurkalender en de Allergieradar.

Behalve Arnold van Vliet hebben woensdagmiddag ook Ted Meines, bestuurslid van het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen en jarenlang de grote motor achter het jaarlijkse defilé op 5 mei, en de stichting Ons Pardon het Verguld Wagenings Erezilver ontvangen.