Studentenverhaal

''Vooral het overzicht van de vakken in de studie sprak mij ontzettend aan en ook zag ik de kleinschaligheid helemaal zitten. ''

Aan het eind van mijn middelbare schooltijd wist ik vrij zeker wat ik wilde studeren: technische bestuurskunde aan de TU Delft. Vol goede moed begon ik aan die studie en in het begin vond ik het ontzettend interessant. Mijn motivatie daalde echter snel toen de eerste cijfers binnen kwamen en de meer wiskundige vakken toch echt niet aan mij besteed bleken.

Zelf wil ik graag naar Amerika, om keuzevakken te volgen aan University of Illinois. Ik ga mijn best doen om die wens waarheid te laten worden!

Studiekeuze

Voor de kerstvakantie was ik definitief gestopt met de studie technische bestuurskunde. De rest van dat jaar heb ik gevuld met het halen van mijn rijbewijs en met werken op een camping in Frankrijk. Daar heb ik het licht gezien: ik wil geneeskunde studeren! Vanuit het buitenland heb ik me ingeschreven en op de laatste dag voor vertrek kreeg ik de uitslag van de loting te horen: uitgeloot. De Keuzegids en de vele websites hebben mij geholpen om in korte tijd veel te weten te komen over het grote aanbod opleidingen.

Ik ben toch in de richting van gezondheid blijven zoeken en toen viel mij in de Keuzegids de zeer goede score op van Gezondheid en Maatschappij in Wageningen. Ik heb nooit ook maar overwogen om naar Wageningen te gaan, maar nadere inspectie van de inhoud van de studie stemde mij zeer tevreden. Vooral het overzicht van de vakken in de studie sprak mij ontzettend aan en ook zag ik de kleinschaligheid helemaal zitten. Hoe meer ik over de studie ging lezen, hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat dit dé studie voor mij kon zijn. Niet veel later stond ik ingeschreven.

Studeerervaringen

Driemaal is scheepsrecht. Dit gezegde gaat voor mij helemaal op, want momenteel zit ik in het tweede jaar en ik ben nog net zo enthousiast over de studie als aan het begin! Deze studiekeuze is dus eindelijk een succesvolle. Studeren in Wageningen bevalt me zeer goed. De kleinschaligheid die mij zo ontzettend aanspreekt zie je overal terug. De studies zijn kleiner, waardoor werkgroepen kleiner zijn en er uiteindelijk makkelijk contact is tussen studenten en begeleiders. Tijdens colleges merk je bijvoorbeeld ook dat de drempel om vragen te stellen aan de docenten veel lager is.

Wageningen University

Wageningen University heeft (ook internationaal) een zeer goede reputatie op allerlei gebieden in de natuurwetenschap. Wat veel mensen echter vaak niet weten is dat ook de sociale studies erg goed staan aangeschreven. Dit geldt voor gezondheid en maatschappij, maar ook voor bijvoorbeeld Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen.

Toekomst

Zelf hoop ik in de toekomst werkzaam te zijn in de richting van gezondheidsmanagement- of beleid. Dit komt doordat ik gedurende mijn studie merkte dat ik een grote interesse heb in politiek en in management. Ik zit bijvoorbeeld ook in de jongerenorganisatie van een politieke partij. Met Gezondheid en Maatschappij moet het zeker mogelijk zijn om in dat domein aan het werk te komen. Zo is het mogelijk om na deze bachelor de master Management, Economics and Consumer Studies te volgen. Maar je merkt bijvoorbeeld ook dat er een heleboel gezondheidsvraagstukken behandeld worden binnen deze studie die je ook terugziet tijdens een debat in de Tweede Kamer. Gezondheid en Maatschappij is dan ook een studie die zich bezighoudt met zeer actuele problemen en vraagstukken die ook nog eens ontzettend belangrijk zijn voor het land, maar ook voor het individu.