demonstratie tractor met verticuteermachine op sportveld

Nieuws

Voorbeeld aan Schijndels gras

Gepubliceerd op
15 april 2014

„Schijndel heeft de beste sportgrasvelden van de wereld” volgens wethouder Bart Eijkemans. Natuurlijk, ietwat overdreven, maar er zit zeker een kern van waarheid in, beamen diverse deskundigen. Via wat Eijkemans de Schijndelse methode noemt, worden de sportgrasvelden met een beproefde methode onderhouden. Het gevolg: het hele seizoen superstrakke grasmatten, geen knollenvelden en chemische bestrijdingsmiddelen zijn niet meer nodig. Beoordeel het zelf! Op donderdag 17 april 2014 organiseren de vakbladen Fieldmanager en Greenkeeper namelijk voor de zevende keer de Demodag Sportvelden op sportpark Zuideinderpark in Schijndel.

Demodag Sportvelden

Donderdag zullen ruim driehonderd deskundigen uit het hele land in Schijndel komen kijken naar de staat van de sportvelden en zien en horen hoe het onderhoud al jaren wordt gedaan. Op het Zuideindersportpark, op de velden van voetbalclub RKSV Schijndel, wordt dan de jaarlijkse Demodag Sportvelden gehouden.

tractor met verticuteermachine

Wim Bekkers, beleidsmedewerker groen, weg- en waterbouw, en Frans van den Bergh, opzichter groen, zijn al ruim twintig jaar in dienst bij de gemeente en als zodanig verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de sportgrasvelden. Samen hebben ze min of meer in de loop der jaren die ‘Schijndelse methode’ ontwikkeld. Het begon zo’n twintig jaar geleden met de aanschaf van een nieuwe machine om te maaien en te verticuteren en het verwijderen van mos, onkruid en de viltlaag uit het grasveld.

(Artikel uit Brabants Dagblad door Petra Dircks)