Nieuws

Wageningen UR ruim vertegenwoordigd op innovatie-estafette

Gepubliceerd op
13 november 2013

Rozen die een maand houdbaar blijven zonder water, sla en prei geteeld op water en lang houdbare vliegtuigmaaltijden. Dat is een kleine greep uit de projecten die Wageningen UR op 12 november 2013 presenteerde tijdens de innovatie-estafette in de RAI in Amsterdam. Ook partners van Wageningen UR uit het bedrijfsleven waren van de partij om te laten zien wat het topsectorenbeleid tot nu toe heeft opgeleverd. Wageningen UR was prominent aanwezig in de stands van Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Lang houdbare vliegtuigmaaltijden
Lang houdbare vliegtuigmaaltijden

De stands werden geopend door Saskia Goetgeluk, secretaris van de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en door Kees de Gooijer, directeur de Topconsortia voor Kennis- en Innovatie (TKI) Biobased Economy en TKI Agrifood. Zij mochten als eerste proeven van een overheerlijke vliegtuigmaaltijd en demonstreerden hoe afvalwater in de tuinbouw wordt gefilterd tot schoon, herbruikbaar water.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aanDe innovatie-estafette werd bezocht door ruim 3000 bezoekers, die een enorme verscheidenheid aan innovatieve en duurzame initiatieven voorgeschoteld kregen.

Startschot Horizon 2020

Tijdens de innovatie-estafette is voor Nederland het officiƫle startschot gegeven voor het nieuwe Europese onderzoek- en innovatieprogramma Horizon 2020, de opvolger van het zevende kaderprogramma KP7.