Nieuws

Wageningse alumni winnen prestigieuze Tech Awards

Gepubliceerd op
4 oktober 2013

Lieselotte Heederik (Rurale Ontwikkelingsstudies - afgestudeerd in 2004) en Guido van Hofwegen (Tropisch Landgebruik - afgestudeerd in 2006) hebben met hun bedrijf Nazava Water Filters de Tech Awards gewonnen. Het is de eerste keer dat een Nederlands bedrijf deze prestigieuze prijs in de wacht sleept.

De Tech Awards worden uitgereikt aan tien vernieuwers die technische oplossingen bedenken voor de meest kritieke problemen van onze planeet en haar bewoners. Nazava Water Filters won in de categorie gezondheid. De in Indonesië gevestigde onderneming maakt goedkope filters die bacteriën en zware metalen uit water zuiveren. Daardoor kregen in de afgelopen drie jaar al meer dan 80.000 mensen toegang tot schoon en veilig drinkwater.

Trots
Heederik is trots op het winnen van de Award. ‘Het is een ongelofelijke eer dat we genoemd worden als één van de organisaties die de wereld ten goede proberen te veranderen en we zullen doorgaan met het leveren van veilig drinkwater voor iedereen waar dan ook.’

Geldbedrag
Aan de Tech Award is een bedrag van $25.000,- of $75.000,- verbonden. Hoeveel de Wageningse alumni precies krijgen, horen ze tijdens het jaarlijkse onderscheidingsbal in Santa Clara, Californië op donderdag 14 November 2013.

Kijk voor meer informatie over Nazava op www.nazava.com/english