Duurzaamheid - planet, people, profit

Nieuws

Wageningse wetenschappers in Duurzame 100

Gepubliceerd op
10 oktober 2013

In de Duurzame 100 van Trouw staan op 10 oktober 2013 drie medewerkers van Wageningen UR: hoogleraar Klimaatverandering Pier Vellinga (plaats 68), hoogleraar Bioprocestechnologie René Wijffels (86e positie) en universitair docent Arnold van Vliet (plek 92).

Mediagenieke bijdragen aan duurzaamheid

Vellinga staat al jaren in de Duurzame 100. 'De mede-oprichter van het VN-klimaatpanel IPCC schuwt het publieke debat niet', aldus de samenstellers van de lijst. Wijffels doet al jaren onderzoek naar algen als grondstof voor voeding, chemicaliƫn, materialen en brandstof. Van Vliet houdt ontwikkelingen in de natuur nauwlettend in de gaten en deelt die informatie via websites als Natuurbericht, Natuurkalender en Allergieradar. Trouw schrijft: 'Hij is van alle biologen het vaakst in de media.'

Alumni in de Duurzame 100

Ook enkele prominente Wageningse alumni staan in de Duurzame 100. Alumnus Joost Oorthuizen, directeur van het Initiatief Duurzame Handel, staat op plaats 29. Louise Fresco, sinds 2006 hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en nog altijd Honorary Professor aan Wageningen University, staat op plek 64. En Fred Wouters, alumnus en ooit werkzaam bij Wageningen University, nu directeur van de Vogelbescherming, staat op plek 97.

Lees meer