Webinar Ethische vraagstukken over robotica

Een verkenning door Simone van der Burg, senior onderzoeker ethiek en verantwoord onderzoek en innovatie, Wageningen Universiteit & Research. Lezing ‘Ethische vraagstukken over robotica’, discussie, casestudy door Else Giesbers, Wageningen Economic Research.

Organisator Wageningen University & Research

di 30 juni 2020 15:00 tot 16:00

Hoe kunnen we de technologisering in de sector democratiseren? Welke ontwikkelingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat technologische ontwikkelingen in de sector niet alleen meer productiviteit en kwaliteit opleveren, maar ook positieve effecten voor milieu en maatschappij?

Dit is een agROBOfood- webinar. agROBOfood is een door de EU gefinancierd project dat tot doel heeft een Europees ecosysteem op te bouwen voor de effectieve toepassing van roboticatechnieken in de agrofoodsector, om zo de efficiëntie en concurrentiepositie van deze sector te verbeteren. De kern van het project bestaat uit innovatie-experimenten die door de Digital Innovation Hubs worden georganiseerd en gecontroleerd. In 7 ‘Regionale Clusters’ worden de eerste experimenten uitgevoerd. Deze experimenten laten robotica-innovaties in agrifood zien, zijn dupliceerbaar en kunnen Europabreed worden toegepast.

Waarom deelnemen aan dit webinar?

Het webinar maakt deel uit van het Europese agROBOfood-programma. Het doel is bij te dragen aan een betere levenskwaliteit voor meer mensen en samen oplossingen te vinden voor wereldwijde veranderingen op het gebied van landbouw en voedsel. Innovatie-experimenten laten robotica-innovaties in agrifood zien, zijn dupliceerbaar en kunnen Europabreed worden toegepast. De discussie over de ethische aspecten is daarom heel belangrijk.

Voor wie is dit webinar?

agROBOfood wil een platform creëren voor zowel bedrijven, wetenschappers als professionals in de agrofoodsector om samen oplossingen te vinden voor wereldwijde veranderingen. We nodigen iedereen uit om te praten over de toekomst van de agrofoodsector, met een focus op technologische innovatie.

Overzicht en thema's

De thema's worden behandeld door deskundigen op het gebied van ethiek en verantwoord onderzoek en innovatie van Wageningen Universiteit and Research.

Thema's en sprekers
Lezing Ethische vraagstukken over robotica Simone van der Burg, senior onderzoeker ethiek en verantwoord onderzoek en innovatie, Wageningen Universiteit & Research
Casestudy Else Giesbers, Wageningen Economic Research