Nieuws

Website Lokaal Voedsel Flevoland gelanceerd

Gepubliceerd op
1 oktober 2013

Op 29 september, tijdens de streekparade in Almere Centrum, is de website www.lokaalvoedselflevoland.nl gelanceerd door Flevoland gedeputeerde Jan Nico Appelman. De site laat overzichtelijk per productgroep zien wie welke lokale producten teelt en verkoopt.

De site is gericht op zowel consumenten, ketenpartijen, restaurants als boeren die interesse hebben in kopen en verwerken van lokale producten. Lokaal Voedsel Flevoland is een initiatief van het praktijknetwerk agrariërs en ketenpartijen rond Almere.

Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere

Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) is al jaren actief in (onderzoek naar) het verbinden van stad en landbouw. Almere is één van de belangrijke broedplaatsen voor haar werk. In deze stad werkt PPO samen met enkele partijen in het Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere (OSA). Onder de vlag van OSA coördineert PPO het netwerk van lokale ondernemers, die nieuwe verbindingen willen leggen tussen hun lokaal geproduceerde (en verwerkte) producten en de consument. Almere is in potentie een grote markt voor lokale producten. Toch is het lastig om een duurzame verbinding op te bouwen als individuele producent. Het netwerk verkent kansen en zet actief de stap naar de stad. De nieuwe website is één van de producten van het netwerk.

De site wordt momenteel verder uitgebreid voor geheel Flevoland. De ontwikkeling van de site is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.