Nieuws

Weer beste Europese universiteit in land- en bosbouw

Gepubliceerd op
10 september 2013

Wageningen University (onderdeel van Wageningen UR) behoudt de tweede plek in de QS World University Rankings in de categorie Agriculture & Forestry. In Europa scoort Wageningen University met afstand het beste op dit terrein.

Vorig jaar bracht QS voor het eerst een aparte ranglijst uit voor de categorie land- en bosbouw. De ranglijst werd toen door dezelfde namen aangevoerd: 1. University of California - Davis (VS) 2. Wageningen University 3. Cornell University (VS).

Andere categorie├źn

In de categorie Environmental Sciences (Omgevingswetenschappen) neemt Wageningen University de tiende plek in op de wereldranglijst van QS. Op de lijst voor Biological Sciences staat de universiteit in de categorie '51 tot 100' (een exacte positie wordt niet gemeld). En in de categori├źn 'Economics & Econometrics' en 'Earth & Marine Sciences' plaatst QS Wageningen op plek 151-200.

Stijging op algemene ranglijst

Omdat Wageningen University gespecialiseerd is in het domein gezonde voeding en leefomgeving, laat de instelling zich moeilijk vergelijken met andere universiteiten. Desalniettemin neemt de universiteit op de algemene wereldranglijst de 150e positie in. Dat is een stijging van 11 plaatsen ten opzichte van 2012.