Nieuws

Weer in top-100 Reputation Ranking

Gepubliceerd op
6 maart 2013

Net als vorig jaar staat Wageningen University in de top-100 van de Times Higher Education World Reputation Rankings. Dat betekent dat de universiteit volgens een wereldwijde peiling onder 17.000 academici tot de top wordt gerekend.

In 2012 kwam Wageningen University de top-100 binnen op nummer honderd. Dit jaar is de lijst iets anders ingedeeld. Wageningen staat nu in de categorie 91-100.

De andere THE ranking

Een veel bekendere ranglijst die ook jaarlijks wordt opgesteld door Times Higher Education is de World Universities Ranking. Op die lijst deelt Wageningen University de zeventigste positie. De Universities Ranking wordt opgesteld naar aanleiding van behaalde scores op het gebied van onderwijs en onderzoek. Om dat vast te stellen worden bijvoorbeeld publicaties en citaties geteld.

Gespecialiseerd

Wageningen University, gespecialiseerd in agrofood en de leefomgeving, laat zich niet altijd eenvoudig vergelijken met universiteiten die een heel breed scala aan opleidingen bieden. Dat het zulke hoge ogen gooit in algemene rankings, is daarom best bijzonder. In deelrankings, waarbij universiteiten per vakgebied met elkaar vergeleken worden, scoort Wageningen over het algemeen nog veel beter. Zo staat het al jaren tweede op de ranglijst voor agro-wetenschappen van de Higher Education Evaluation & Accreditation Council of Taiwan, vlak achter de University of California - Davis.