Nieuws

Wereldlezing - Consumenten & producenten, samen op weg?

Gepubliceerd op
28 november 2013

Op dinsdag 10 december 2013 organiseren Wageningen Academy & KLV Wageningen Alumni Network weer een wereldlezing. Voorzitter is Ir. Marcel Schuttelaar. Sprekers zullen zijn Prof. dr. Bert Urlings en Prof. dr. ir. Hans van Trijp. Voertaal is Nederlands en deelname is gratis.

Hoewel we ons over het algemeen bewust zijn van de gezondheidsrisico’s die wij lopen door onze leefwijze, lukt het ons maar nauwelijks ons gedrag te veranderen.

Hetzelfde geldt voor negatieve effecten van onze leefwijze op natuur en milieu. Kiloknallers zijn uit de gratie maar het gros van de consumenten blijft gaan voor een lage prijs. Obesitas neemt niet af...

Producenten zijn steeds meer geneigd maatschappelijk verantwoord te ondernemen en naar consumenten te luisteren. Maar naar wie moeten ze luisteren? De bewuste en bezorgde burger of de boodschappende consument?

Welke waardevolle inzichten kan de wetenschap hier bieden? Kunnen engagement engineering en nudging van de consument, beide partijen dichter tot elkaar brengen?

Voorzitter is Ir. Marcel Schuttelaar, Schuttelaar & Partners. Sprekers zullen zijn Prof. dr. Bert Urlings, VION Food Group en Prof. dr. ir. Hans van Trijp, Marktkunde & Consumentengedrag van Wageningen University.