Nieuws

'Zicht op licht' krijgen

Gepubliceerd op
14 oktober 2013

'Zicht op licht'. Dat kunnen ontwikkelaars, fabrikanten en verkopers van kasdekmaterialen krijgen tijdens de themamiddag over metingen van eigenschappen van kasdekmaterialen. Het lichtlaboratorium van Wageningen UR organiseert 'Zicht op licht' op dinsdagmiddag 29 oktober in gebouw Radix in Wageningen.

De afgelopen jaren zijn er grote ontwikkelingen in toegepaste kasdekmaterialen geweest. Het lichtlaboratorium van Wageningen UR was daar nauw bij betrokken met analyses door bijvoorbeeld de Transvision meetapparatuur om de hemisferische lichttransmissie van kasdekmaterialen te bepalen.

Presentaties en rondleiding

Tijdens 'Zicht op licht' presenteren onderzoekers van Wageningen UR de ontwikkelingen van kasdekmaterialen en de gevolgen voor kasklimaat en gewas. Er is aandacht voor het bepalen van het lichtverstrooiingspatroon van diffuse materialen, en 3D-Haze metingen. Ook krijgen bezoekers een rondleiding.

De themamiddag is bedoeld voor ontwikkelaars, fabrikanten en verkopers van kasdekmaterialen, zoals glas en folies en van schermen en netten, en andere belangstellenden.

Aanmelden vóór 20 oktober per mail aan Jennifer.Meijer@wur.nl, onder vermelding van naam en organisatie.