Alumnus George Lubbe ontvangt Zilveren Legpenning Wageningen University

Nieuws

Zilveren Legpenning voor George Lubbe

Gepubliceerd op
3 september 2013

George Lubbe, mede-oprichter en voorzitter van de Wageningen Ambassadors, ontving tijdens de opening van het academisch jaar op 2 september 2013 de Zilveren Legpenning van Wageningen University uit handen van Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR.

Dankbetuiging aan alle Wageningen Ambassadors

"George Lubbe is een rolmodel voor studenten en alumni in hoe ze een actieve rol kunnen spelen voor en sterk betrokken kunnen blijven bij hun Alma Mater", sprak Dijkhuizen. "Met de uitreiking van deze Zilveren Legpenning eren we hem én de de hele groep Wageningen Ambassadors. We willen hen allen bedanken voor hun fantastische steun."

Ambassadors zeer betrokken bij fondsenwerving

De Wageningen Ambassadors zijn prominente alumni van Wageningen University die onder andere een belangrijke rol spelen bij de fondsenwerving voor de campagne 'Food for Thought, Thought for Food'. Het doel van deze campagne was om in vijf jaar tijd 15 miljoen euro op te halen bij donoren voor onderzoek dat bijdraagt aan oplossingen voor wereldvoedselvraagstukken. Dijkhuizen: "We zijn nu halverwege die vijf jaar en er is al 12 miljoen euro aan fondsen geworven. Bovendien, en dat is net zo belangrijk, zijn er interessante nieuwe netwerken ontstaan."

'Belangrijk geweest voor de Nederlandse agrifood-sector'

Lubbe studeerde in 1970 af aan Wageningen University op het gebied van Landbouweconomie. Vervolgens werkte hij voor Unilever, waar hij in 1982 directeur werd van het diervoederbedrijf UTD. Vier jaar later werd hij één van de eigenaren van UTD en in 1998 werd het bedrijf overgenomen door diervoederfabrikant Nutreco. Lubbe bleef bij Nutreco in dienst en werd daar later algemeen directeur Benelux, tot aan zijn pensioen in 2004. Dijkhuizen: "Zijn hele carrière heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling en het succes van de Nederlandse agrifood-sector."

Zilveren Legpenning

De Zilveren Legpenning van Wageningen University wordt uitgereikt aan personen met grote verdiensten voor Wageningen University en haar onderzoeksdomeinen Voeding en Groene ruimte. De legpenning werd eerder onder meer uitgereikt aan prof. Anne van den Ban, voormalig hoogleraar Voorlichtingskunde, prof. Martin Verstegen, emeritus hoogleraar Diervoeding, en prof. Rudy Rabbinge, destijds universiteitshoogleraar aan Wageningen University.