Nieuws

'Zoute' Kinderuniversiteit druk bezocht!

Gepubliceerd op
3 oktober 2012

Woensdag 3 oktober vond de zesde editie van de Kinderuniversiteit plaats. Dit keer was het thema 'Zout'. 150 kinderen uit groep 6, 7 en 8 melden zich aan en stuurden hun eigen vragen over zout in. Hiermee gingen wetenschappers aan de slag! Ze bereidden een hoorcollege en een practicum voor, waarin veel van deze vragen beantwoord werden.

Wetenschapper Lieke Gijsbers gaf aan de kinderen een college over zout, voeding en gezondheid. Ze leerde jonge wetenschappers wat zout is en waar het vandaan komt. En dat we met zijn allen heel veel zout eten. En dat zoete drop meer zout bevat dan zout drop!

Wetenschappers Sanne Boesveld, Coraline Barends, Monica Mars, Astrid van Langeveld, Louise den Uijl en Dieuwerke Bolhuis gaven een practicum over zout. De kinderen gingen zelf als onderzoeker aan de slag, maar waren zelf ook een proefpersoon! Ze ondervonden dat je niet (alleen) proeft met je mond, maar vooral ook met je neus en ogen. En de kinderen berekenden zelf hoeveel zout er in een bakje friet met ketchup of mayo zit.

De Kinderuniversiteit wordt georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt Wageningen University.