Nieuws

Bezetting Forum-gebouw beëindigd

Gepubliceerd op
22 mei 2023

Bezorgde studenten en betrokkenen van onder meer End Fossil WUR protesteerden maandag op de Wageningse campus. Zij bezetten een vleugel in onderwijsgebouw Forum en hadden een manifest opgesteld waarin ze eisen stellen over samenwerking met de fossiele industrie, democratisering en dekolonisatie binnen WUR.

Dinsdag 23-05 01.00 uur - De bezetting in het Forum-gebouw door End Fossil WUR is beëindigd. Er is gedurende de dag en ook ’s avonds meermaals met de demonstranten gesproken. Een uitnodiging om na vandaag over hun eisen verder in gesprek te gaan, werd afgeslagen. In de loop van de avond is meerdere keren gewaarschuwd dat het gebouw om 23.00 uur leeg moest zijn. Een handvol actievoerders verliet om 23.00 uur vrijwillig het gebouw en op verzoek van WUR werden de laatste 15 actievoerders na middernacht door de politie naar buiten geleid.

Maandag 22-05 17.00 uur - Arthur Mol, rector magnificus van Wageningen University & Research en Arnold Bregt, dean of education, zijn in de loop van de middag met de demonstranten in gesprek gegaan. Zij hadden een inhoudelijk gesprek over de zorgen en eisen van de demonstranten. Mol en Bregt gingen daarbij in op de rol van WUR wat betreft deze thema’s.

Er zijn in totaal ongeveer 20 demonstranten aanwezig. De demonstratie verloopt rustig en in goede sfeer.

Maandag 22-05 08.00 uur – Begin van de demonstratie in onderwijsgebouw Forum.