Update

Corona-update 27 juni 2022

Corona is weer terug in het nieuws. De afgelopen weken lopen besmettingen op: experts houden er rekening mee dat Covid weer kan oplaaien en het lijkt erop dat dat ook wel al een beetje gebeurt. We hoeven ons daar nog niet echt zorgen over te maken, maar het is wel belangrijk om ons toch op verschillende scenario's voor te bereiden. Dat is ook wat de overheid van ons vraagt, en dit proces is voor WUR door het corona team en de taskkforce Education in gang gezet. De verwachting is dat we na de zomer het onderwijs starten zoals gebruikelijk.

Proces

Op nationaal niveau wordt gewerkt aan het 'sectorplan termijnaanpak corona mbo/ho'. Dit sectorplan is het uitgangspunt voor WUR draaiboeken (set van regels/acties) die we opstellen voor vijf te onderscheiden scenario’s die worden voorzien bij de gevolgen van oplopende besmettingen. De scenario’s lopen op van preventief naar sterk repressief. Voor WUR geldt dat we die draaiboeken baseren op ervaringen en uitvoering eerder in de pandemie.

Wat is de stand van zaken nu

Er gelden op dit moment geen extra maatregelen. Basisadviezen van de overheid tegen corona zijn: handen wassen, hoest en nies in elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalprik. WUR-medewerkers en studenten kunnen zelftesten ophalen op alle locaties. Het is niet meer mogelijk ze online te bestellen.

Ventilatie

Ventilatie maakt als factor ook onderdeel uit van de praktische vertaling van de genoemde scenario’s. Het facilitair bedrijf ziet erop toe dat onze gebouwen ruim aan de normen voldoen en monitort dit constant. Voor vragen hierover is servicedesk.facilities@wur.nl bereikbaar.

Communicatie

De komende periode is het mailadres info.corona@wur.nl weer bereikbaar voor vragen en via deze update informeren we over de uitwerking van het sectorplan. Voor het onderwijs organiseert ESA in de eerste helft september een Q&A sessie voor docenten.