Blended

Cursus de Openbare ruimte en transities: planning, ontwerp en beheer

Heb je als beheerder te maken met complexe opgaven in de openbare ruimte en infrastructuur? Ben je op zoek naar een meer integrale benadering van klimaatadaptatie, energietransitie, circulariteit of nieuwe mobiliteitsconcepten? Wil je nieuwe kennis en vaardigheden leren en de meest recente inzichten toepassen in de praktijk? En vind je het leuk om samen te werken met masterstudenten? Dan is deze cursus iets voor jou! We organiseren deze cursus samen met de Stichting Managing Public Space.

Organisator Wageningen Academy
Duur 8 weken (80 uur)
Prijs € 2.295,00

In deze cursus ga je gedurende 8 weken aan de slag met de openbare ruimte en transities daarin. Dit doe je in een mixed classroom: deelnemers zijn masterstudenten én professionals die samenwerken aan complexe uitdagingen. Zo leren masterstudenten de kneepjes van het vak en als professional haal je frisse ideeën op . Via lessen en opdrachten leer je aan de voorkant van een transitieproces te structureren en (gezamenlijk) tot conclusies te komen. Daar komen allerlei voordelen uit voort, zoals kostenbesparing en een betere buitenruimte.

Het vak verbreedt en verfrist je blik, met name door de combinatie van studenten en professionals. Het geeft een integrale en multidisciplinaire aanpak om naar een probleem te kijken: in de huidige tijd een vereiste om goed mee te komen.
Frank van Delft, Business Developer bij landschapsontwikkelingsbureau HOEK

Voor je planning is het goed om rekening te houden met een studieomvang van 80 à 90 uur. Dit is inclusief:

• cursusmiddagen op maandag en donderdag (op de campus en online)
  • een excursie naar Utrecht
  • intensieve workshop voor de gemeente Utrecht

De slotpresentaties zijn in Utrecht.

Voor meer informatie, de flyer met het gedetailleerde programma en aanmelden verwijzen we je door naar de Engelstalige cursuspagina.

Lees hier het Nederlandstalige artikel over de cursus (externe link):Het vak ‘Planning, ontwerp en beheer: transities in de openbare ruimte’ verbreedt en verfrist je blik, Stichting Managing Public Space, januari 2022. Klik hier om het artikel te openen.

Deze cursus wordt gegeven in het Engels, maar de ervaring heeft ons geleerd dat de stof als Nederlandstalige uitstekend is te volgen. Bezoek de Engelstalige cursuspagina voor meer informatie en aanmelden: