Update

DiVa-studie

De afdeling Food, Health & Consumer Research van Wageningen Food & Biobased Research en de afdeling Humane Voeding van Wageningen University hebben van 16 november t/m 20 december 2021 de DiVa studie uitgevoerd. Het doel van dit onderzoek is om de variatie tussen mensen te bepalen in verteerbaarheid voor beide eiwitbronnen.

Onderzoeksopzet

Tijdens dit onderzoek consumeerden 18 deelnemers op 5 testdagen (met een tussenperiode van een week) twee verschillende soorten eiwitten, namelijk een moeilijk verteerbare eiwitbron Luzerne/Alfalfa en een makkelijk verteerbare bron wei (afkomstig uit koemelk). Daarnaast vulden zij wekelijks op 3 dagen dezelfde vragenlijst in over eventuele maag -darmklachten.

De resultaten van dit onderzoek zijn nog niet bekend, de deelnemers krijgen hierover bericht.

Onze onderzoeken

Mocht u interesse hebben in deelname aan een onderzoek, kijk dan eens op de pagina deelnemers gezocht.