Studentenverhaal

Ervaring van Geert Knulst

De online Food Technology cursussen bieden professionals in de voedingsmiddelenindustrie de mogelijkheid om hun expertise te verdiepen, verbreden en actualiseren. De cursussen zijn onderdeel van de online master’s programme Food Technology. De vakken behorend tot de online master’s programme kunnen ook los gevolgd worden, deze vakken worden cursussen of modules genoemd.

Inhoudelijk zijn de modules op een goed niveau, slim opgebouwd met diverse kennisclips en ook de respons van de professoren was goed.
Geert Knulst is student aan de online master’s Food Technology en volgt nu de cursus Predicting Food Quality-solving food science problems by modeling.

Hoe ervaar je de cursussen?

Sinds september 2018 volg ik de online master’s programme Food Technology, die bestaat uit 20 modules. Inmiddels ben ik aan de 5e module begonnen. Ik ben gestart met de module “Predicting Food Quality-solving food science problems by modeling”, best een pittige module. Inhoudelijk zijn de modules op een goed niveau, slim opgebouwd met diverse kennisclips en ook de respons van de professoren was goed. In mijn werk kon ik meteen uit de voeten met het maken van modellen voor gistgroei en kreeg ik een beter inzicht in de parameters die microbiologische activiteit beïnvloeden.

Naar welke kennis was je opzoek?

Na de afronding van mijn Bachelor Chemie ben ik aan het werk gegaan. Na een aantal jaren merkte ik dat als ik door wilde groeien bij mijn werkgever en mijn carrièrekansen wilde vergroten, ik meer specifieke en toegepaste kennis nodig had. Mijn belangrijkste reden voor het volgen van de master is, dat ik met de geleerde competenties mijn werkkwaliteit naar een hoger niveau kan brengen. Daarnaast biedt een masterdiploma doorgroeimogelijkheden in de toekomst.

Waarom heb je gekozen voor deze online cursus?

Er worden online veel losse cursussen Food Technology aangeboden, bijvoorbeeld door universiteiten in de Verenigde Staten en Engeland. Voordat ik aan de volledige MSc begon aan Wageningen University & Research heb ik losse cursussen getest bij diverse partijen. Ik ontdekte dat bij WUR prijs-kwaliteitverhouding het beste was. Uiteindelijk kwam ik via het platform edEx ook terecht op bij de Food Technology cursussen. Een collega bij Cargill had de MSc Food Technology succesvol gevolgd bij jullie en dit gaf mij het vertrouwen dat mijn eigen opleiding goed zou aansluiten bij wat hij had geleerd. Ik was echt opzoek naar een volwaardige studie op universitair niveau, waarvan ik enigszins een goed gevoel had bij de kans van slagen. Tenslotte is het nogal een opgave om naast je werk te studeren, dus de aansluiting moet wel goed zijn.

Heb je nog tips voor geïnteresseerden?

Ik zie deze manier van leren echt als de toekomst, heel erg to the point en flexibel. Mocht je nog geen online module gevolgd hebben begin dan eens met een MOOC en ontdek de voordelen van online sturen.

Vragen over een online Food Technology cursus? Heb je bijvoorbeeld vragen of je voorkennis voldoende aansluit bij de cursus van je keuze, of welke MOOC aan te raden is? Neem dan contact op met Chantal Doeswijk. Zij helpt je graag.