Performance

'Getekend'

In dit waargebeurde, epische en multimediale theaterspektakel wordt het verhaal verteld van een groep Wageningse vrienden die in 1943 voor de belangrijkste beslissing in hun leven komen te staan: tekenen ze als student de befaamde loyaliteitsverklaring aan de bezetter? Wat zou jij doen?

Organisator 100 years WUR
Datum

zo 6 mei 2018 tot wo 9 mei 2018

Locatie Theater Junushoff

In Getekend wordt de vriendschap, liefde en loyaliteit van de Wageningse studenten op de proef gesteld. Midden in de Tweede Wereldoorlog moet elk van de vrienden kiezen: verklaar je jezelf loyaal aan de vijand zodat je door kunt studeren, of weiger je te tekenen en zet je je leven op het spel?

Wat zou jij doen?

Getekend is geinspireerd op het boek Loyaliteit in Verdrukking van historicus Onno Sinke, over studenten in oorlogstijd, en gebaseerd op interviews met studenten van toen. Samen met een cast van professionele acteurs bekend van film en tv, brengen studenten en medewerkers van nu deze bijzondere geschiedenis weer tot leven. Studenten zijn ook medeverantwoordelijk voor de productie, het décor, de muziek en de kostuums.

Getekend Wageningen Trailer

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Meer informatie op:

Website Getekend