Studentenverhaal

"Ik heb ontzettend veel geleerd van het studeren in Canada!"

Afgelopen jaar kreeg ik de kans om een semester lang te studeren in Guelph, Canada. Ik had al sinds mijn eerste jaar plannen om tijdens mijn bachelor Internationale ontwikkelingsstudies vakken in het buitenland te volgen, want ik hoorde hier erg veel goede verhalen over. Ik ben ontzettend blij dat ik dit heb doorgezet én dat ik voor Canada heb gekozen!

Vanaf dag één voelde ik mij welkom!
Tijdens mijn semester in Canada volgde ik vakken op het gebied van politicologie, zoals “Conflict & Conflict Resolution” en “Politics of Africa”. Dit was een ontzettend interessante aanvulling op mijn bachelor programma in Wageningen, omdat het me uitgebreider kennis liet maken met internationale betrekkingen en buitenlandse politiek. Internationale ontwikkelingsstudies kun je natuurlijk het beste benutten door over de grens te kijken. Ik ben daarom ook heel blij dat de universiteit mij hiertoe de mogelijk heeft gegeven. De vakken die ik in Guelph heb gevolgd waren echt een toevoeging aan mijn algemene vakkenpakket. Omdat de opleiding ‘International Development Studies’ in Guelph veel groter is dan in Wageningen, waren er ook meer vakken om uit te kiezen.

De manier van lesgeven in Guelph en de hele campus cultuur waren heel anders dan in Wageningen. Zo had ik les in veel grotere collegezalen, leerde ik ontzettend veel mensen van allerlei nationaliteiten kennen én was er iedere dag van alles te doen op de campus. Ik woonde er zelfs, ging er lunchen of een rondje hardlopen. De campus was typisch Canadees; er stonden enorme gebouwen, je had er winkels, restaurants, een stadion en zelfs een ijsbaan! In de winter ging ik wel bijna wekelijks kijken bij een ijshockeywedstrijd: dé Canadese sport. Alles draait er om de universiteit, in plaats van om de studentenverenigingen. Ook ligt Guelph op een uur rijden van Toronto, dus daar ben ik regelmatig heen geweest.

Tijdens zo’n half jaar in het buitenland ‘wonen’ leer je meer dan ik van tevoren had kunnen denken. Het was echt een nieuwe start, maar dan met allerlei gelijkgestemden om je heen. Canadezen staan erom bekend dat ze ontzettend vriendelijk zijn en dit klopt helemaal. Ik heb me vanaf dag één welkom gevoeld en heb voor mijn gevoel nooit echt hoeven ‘wennen’ omdat iedereen zo geïnteresseerd en behulpzaam is. Ik voel me zelfs nog steeds een beetje Canadees!


Terug naar Studenten vertellen