Activiteit

Kick-off workshop Global Challenge 2024

Doe mee aan de Global Challenge van de World Food Prize Foundation met leerlingen uit heel Europa! Wageningen Youth Institute nodigt je uit om een kort werkstuk over een zelfgekozen onderwerp over het voeden van de wereld te schrijven en daarover in gesprek te gaan.

Organisator Wageningen Youth Institute
Datum

do 9 november 2023 16:00 tot 17:00

Locatie Online

Kick-off workshops

Om je voor te bereiden en te ondersteunen bij het schrijven van het Global Challenge essay, bieden we kick-off workshops aan, gegeven door studenten van WUR op:

  • Donderdag 9 november 2023 - 16:00 uur – 17:00 uur
  • Donderdag 11 januari 2024 - 16:00 uur – 17:00 uur

Na aanmelding ontvang je de link naar de workshop die online plaatsvindt.

We geven uitleg over het schrijven van het Global Challenge essay. Na de workshop zijn studenten beschikbaar voor vragen en ondersteuning tot en met de finale van het Wageningen Youth Institute in maart 2024.

Als je deze data niet kunt, kun je je alsnog aanmelden door het vakje 'watch recording' aan te klikken. Je krijgt de opname van een eerdere kick-off workshop toegestuurd.

Programma

  • Introductie van de Global Challenge en de World Food Prize Foundation door Mirjam Troost
    Mirjam is coördinator van het Wageningen Youth Institute
  • Uitleg over het schrijven van de Global Challenge door een WUR student die zelf heeft meegedaan aan het Wageningen Youth Institute

Wageningen Youth Institute

Na het inleveren van het Global Challenge-rapport neem je deel aan rondetafelsessies met medestudenten en experts, zoals World Food Prize-winnaars en universiteitsprofessoren, bij het Wageningen Youth Institute in maart 2024.

Op dit evenement worden studenten geselecteerd om zich in oktober 2024 in Des Moines, VS, aan te sluiten bij het Global Youth Institute. Dit is op kosten van het Wageningen Youth Institute en de World Food Prize Foundation. Je kunt dus een heel inspirerende reis winnen!