Tentoonstelling

Kruisbestuivingen: Kunst ontmoet Wetenschap

Als onderdeel van de 100 years Wageningen University & Research, zal kunst en wetenschap elkaar op een creatieve wijze ontmoeten. Rondom een aantal Wageningse onderwerpen, zijn zo'n 20 PhD studenten gekoppeld met kunststudenten van de Design Academy Eindhoven en de Gerrit Rietveld Academy Amsterdam.

Organisator 100 years WUR
Datum

vr 9 maart 2018 tot zo 11 november 2018

Locatie Wageningen

Het doel van dit kruisbestuivingsproject is het uitwisselen van inzichten tussen de kunstenaar en de wetenschapper en wederzijds te leren van elkaars aanpak. Kunstenaars en wetenschappers hebben veel gemeenschappelijk: ze experimenteren, reflecteren, conceptualiseren en verwonderen zich over de wereld om ons heen. Wat kunnen ze van elkaar leren? De initiators leggen het uit.

“The object allows us to reflect on the way we look at the world”
Clemens Driessen

Fascinatie en nieuwsgierigheid vormen de basis van de praktijk van onderzoekers en kunstenaars. Dit neemt niet weg dat kunstenaars de vrijheid hebben om meer intuïtief te werken en leren door het te doen, terwijl wetenschappers, in de ogen van de buitenwereld, een meer gestructureerde werkwijze hebben.
Hoe deze discussie verloopt en vorm krijgt in een kunstuiting ziet u in deze video over de inzet van insecten voor gebruik in de voeding en veevoeding.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Twee sessies

Er zijn twee kruisbestuiving 'sessies'. De eerste sessie is het resultaat (Engelstalig) van de samenwerking met de afdelingen van DesignLAB en Jewellery-Linking Bodies van de Gerrit Rietveld Academie. Klik hier voor het overzicht van de eerste sessie. De tweede sessie met de afdeling Food/Non-Food van de Design Academy Eindhoven is in voorbereiding en verwachten we eind juni.
In totaal hebben ongeveer 20 PhD-studenten zich gekoppeld aan de kustenaars.