Project

NU-AGE - New dietary strategies addressing the specific needs of elderly population for an healthy ageing in Europe

NU-AGE wil onderzoeken of een nieuw voedingsadvies speciaal voor senioren, de lichamelijke en cognitieve achteruitgang op een positieve manier kan beïnvloeden.

nu-age-logo.jpg

Het aantal mensen van 65 jaar en ouder zal de komende jaren sterk groeien in Nederland. Deze groei maakt het wenselijk om verschijnselen die gepaard gaan met ouder worden terugte dringen. Op deze manier kunnen we het aantal ouderen met een goede gezondheid vergroten.

Voeding is mogelijk één van de manieren om de gezondheid van ouderen te verbeteren.Ouderen hebben een kwalitatief goede voeding nodig, maar hebben vaak moeite om gezond en voldoende te eten, bijvoorbeeld als gevolg van een verminderde eetlust.

Wij proberen door middel van een nieuw voedingsadvies te zorgen dat ouderen toch voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Een gezonde voeding heeft invloed op onder andere de weerstand, de botten, hart- en bloedvaten, spieren, hersenen en het spijsverteringsstelsel. Op deze manier kan voeding mogelijk het verouderingsproces positief beïnvloeden en verschijnselen van het verouderen terugdringen. Stuk voor stuk goede redenen om gezonder te gaan eten.

Meer informatie

Meer information is te vinden op de UK site en de website NU-AGE.