Studentinformatie

Onderwijsvoorzieningen

WUR Library

De bibliotheek heeft een enorme, overwegend digitale collectie boeken, tijdschriften en andere informatiebronnen. In WUR Library Search zie je snel welke bronnen online beschikbaar zijn en welke in de bibliotheek zelf aanwezig zijn. Via de homepage van de bibliotheek heb je altijd en overal toegang tot de zoeksystemen, wetenschappelijke databases en full text publicaties, ook vanaf huis. Inloggen doe je met je WUR account.

De bibliotheek is een inspirerende plek om alleen of in groepjes te studeren. De Forum bibliotheek biedt ruim 600 studieplekken en verschillende groepsstudieruimtes. Er is een relaxruimte met zitzakken, een schaaktafel en swap-boeken. Bij de uitleenbalie kun je plastic mapjes, oordopjes en headsets (oortjes) kopen. Als je komt studeren in de bibliotheek is het verstandig om je eigen laptop mee te nemen, omdat er slechts een klein aantal vaste computers aanwezig is.

De Forum bibliotheek is 7 dagen per week open, doordeweeks zelfs van 08.00 uur ‘s ochtends tot 10.00 uur ‘s avonds. Tijdens de examenperiodes zijn er langere openingstijden en speciale activiteiten.

Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het vinden van informatie? Kom langs in de bibliotheek, gebruik de live chat op de WUR Library website of mail naar servicedesk.library@wur.nl.

Wageningen in'to Languages

Wageningen in’to Languages verzorgt taalcursussen voor WUR medewerkers en studenten en voor externe klanten. De meest gevraagde cursussen zijn Nederlands, Engels, Frans en Spaans. Wil je een andere taal leren? Dat kan. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Als WUR student of medewerker kun je de cursussen tegen een gereduceerd tarief volgen.

Naar Wageningen in'to Languages

Wageningen Writing Lab

Het Wageningen Writing Lab is de plek waar je begeleiding op maat kunt vinden bij je schrijfopdrachten. Je kunt hier experimenteren met je aanpak, onder begeleiding van een peer-tutor, die hiervoor speciaal is opgeleid. We zijn makkelijk vindbaar: in de bibliotheek van het Forum.

Naar Wageningen Writing Lab

Studium Generale

Studium Generale is een cultureel en maatschappelijk forum van de universiteit. Regelmatig worden er workshops, symposia, debatten, theater en nog veel meer georganiseerd.

Naar Studium Generale

Sports Centre de Bongerd

Wij bieden studenten en medewerkers van Wageningen University & Research vele mogelijkheden om te sporten. Je kunt 7 dagen per week terecht op het sportcentrum. Wil je gebruik gaan maken van de faciliteiten ga dan naar de webpagina van het SCB.

Naar Sports Centre de Bongerd

Notebooks en Software

Als student van Wageningen University kun je voordeling notebooks en software bestellen. Vanaf 8 juli 2019 kan via de LaptopShop met korting een laptop worden aangekocht met uitgebreide service.

Boeken bestellen

ProefschriftMaken.nl is sinds de tweede periode van dit studiejaar de nieuwe leverancier voor readers. De readers zijn te bestellen via Proefschriftmaken.nl.

Het is niet meer mogelijk om boeken met korting te bestellen via Studystore. Er zijn alternatieven waar boeken besteld kunnen worden bijvoorbeeld: bol.com, bookmatch.nl, bookdepository.com, etc. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de student waar de benodigde boeken worden besteld. In het studiehandboek kun je vinden welke boeken er voor een vak worden aanbevolen. Bij twijfel kun je ook contact opnemen met de cursuscoördinator.

Als Wageningen Universiteit zullen we kijken of we een andere aanbieder bereid kunnen vinden om boeken met (extra) korting aan te bieden voor WU-studenten, maar dit zal helaas niet op korte termijn geregeld kunnen worden. Dit betekent ook dat dit voor periode vijf en hoogstwaarschijnlijk periode zes van het huidige collegejaar dit nog niet mogelijk zal zijn.

Veel van de aanbevolen boeken zijn ook in de Studiecollectie in Bibliotheek in Forum ter inzage (niet voor uitlening).