Ga naar de inhoud

Milieu-impact in voedselketens

Goed om te weten

In het kort
  • Donderdag 4 april 2024
  • 1 dag
  • 30 - 100 studenten
  • € 495,00
  • Dit is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee, lunch en netwerkborrel. FNLI-leden betalen €449.

Leer meer over deze cursus

Inleiding
De voedingssector is volop in beweging. Als professional in de voedingsindustrie, foodservice of -retail word je waarschijnlijk dagelijks geconfronteerd met het belang van milieuvriendelijk beleid. Welke duurzaamheidswet- en regelgeving vanuit de Europese Unie komt er precies op ons af? En hoe kun jij daar in de praktijk het best op inspelen? Tijdens dit seminar praten we je volledig bij. Bovendien gaan we in op praktische vragen en antwoorden rondom de toenemende regelgeving.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Doelgroep

Dit seminar is bedoeld voor sustainability managers, R&D managers, kwaliteitsmanagers (of soortgelijke functies met verantwoordelijkheid voor duurzaamheidsbeleid), bedrijfsleiders en directies van bijv. MKB bedrijven in de industrie, foodservice en foodretail.

Learning outcomes

Learning outcomes
  • Bepalen welke duurzaamheidswetgeving voor jou relevant is.
  • Milieu-impact uitrekenen aan de hand van diverse rekenmodellen.
  • Putten uit praktijkvoorbeelden van hoe levensmiddelenbedrijven omgaan met duurzaamheidsverplichtingen en –rapportages.
  • Communiceren met jouw klanten en consumenten over duurzaamheid en welke ontwikkelen op dit terrein gaande zijn.
  • Life Cycle Analysis toepassen.
  • Omgaan met Corporate Reporting Sustainability Directive (CRSD).

Programma details

Programma

Dit seminar bestaat uit diverse lezingen van sprekers uit de wetenschap, industrie en retail. Er wordt vooral ingegaan op wat er van bedrijven wordt verwacht en hoe je daar in praktische zin aan kunt voldoen. Daarnaast is er een sessie waarin ervaringen, in kleine groepen deelnemers, kunnen worden besproken. De uitkomsten worden kort plenair gedeeld.

De volgende onderwerpen worden behandeld tijdens dit eendaagse event:

  • Wetgeving en belangrijkste private initiatieven voor meting en communicatie van milieu-impact;
  • Praktische handvatten voor het toepassen van LCA;
  • Vaststellen science based targets en hoe wordt de voortgang gemeten;
  • Van doelstellingen naar concrete actieplannen in de gehele keten;
  • Duurzaamheidsrapportages: hoe zorg je dat je gereed bent voor invoeren van CRSD?

Download de flyer voor het volledige programma.

Certification

Certification

Op basis van aanwezigheid ontvang je na afloop een certificaat.

Gecoördineerd door

Coördinator

Heb je een vraag over de cursus Milieu-impact in voedselketens? Stel het aan de coördinator:

LTA (Astrid) Kühlkamp-Kleissen

Programme manager Professional Education

Interesse in Milieu-impact in voedselketens?

Organisatieonderdeel

Wageningen Academy

Onderwijstype

Event

Formaat

On-Campus

Direct starten

Nee

Voertaal

Nederlands