Product

Single Particle Calculation-tool

Wageningen Food Safety Research heeft een Single Particle Calculation-tool (SPC) ontwikkeld. Het gaat om een spreadsheet die kan worden gebruikt om single particle ICP-MS data te verwerken.

Detectie en karakterisering

Single particle ICP-MS (spICP-MS) data zijn meetgegevens die zijn opgenomen met een hoge tijdsresolutie waardoor afzonderlijke nanodeeltjes in een suspensie van deeltjes zichtbaar worden. Deze techniek is speciaal ontwikkeld voor de detectie en karakterisering van nanodeeltjes.

Grondig geëvalueerd

De SPC spreadsheet is in de afgelopen drie jaar grondig geëvalueerd door de toepassing ervan bij de analyse van diverse onderzoeks- en routinemonsters, door de toepassing in twee internationale workshops (2012 en 2013) en in een interlaboratorium vergelijkingsonderzoek (2013).

Gegevens van elk type ICP-MS systeem

De SPC spreadsheet is in Excel format en is geschikt voor het verwerken van data van elk type ICP-MS, quadrupool of sectorveld, zolang de data in een Excel of csv format beschikbaar is. Tegelijk met de spreadsheet kan een procedure worden gedownload, “Nanoparticle suspensions – counting and sizing nanoparticles via single particle inductively coupled plasma mass spectrometry” waarin zowel de spICP-MS analyse als het gebruik van de SPC tool worden beschreven.

Nanoparticles, bewegen van links naar rechts in het ICP plasma, komen het MS binnen aan de rechtrzijde als een ionen-wolk.
Nanoparticles, bewegen van links naar rechts in het ICP plasma, komen het MS binnen aan de rechtrzijde als een ionen-wolk.