category_student_information

Sociale Veiligheid - Links

Nuttige Links

Praat erover!

Onderstaande organisaties bieden hulp op heel veel gebieden, inclusief de onderwerpen die op deze pagina genoemd worden.

  • Alles Oké? Supportlijn
    Geen onderwerp is te gek of raar en geen probleem te klein of te groot. Dus zit je niet lekker in je vel? Heb je problemen thuis, op je werk, met je studie? Gaat het niet lekker thuis? Maak je je zorgen om de toekomst? Bij Alles Oké kun je gratis en anoniem chatten met een getrainde vrijwilliger. Elke dag tussen 14.00 en 22.00 uur.
  • Mind Korrelatie
    Heb jij te maken gehad met huiselijk geweld of andere vormen van geweld en wil je hier anoniem met een
    professionele hulpverlener over praten? Dit kan gratis via chat,
    WhatsApp, mail en via 0900-1450.
  • De luisterlijn
    Praten lucht op. Wanneer je pijn hebt of ergens over piekert; op de momenten dat je je alleen voelt of juist blij. De Luisterlijn geeft je even dat steuntje in de rug, vrijblijvend en anoniem: 088 0767 000.

Huiselijk Geweld

  • Veilig Thuis
    Voel je je thuis onveilig? Zijn er bij jou thuis ruzies waarbij wordt gescholden of lichamelijk geweld wordt gebruikt?Dan is het goed om hulp te vragen.
  • Ik vermoed huiselijk geweld (NL)
    Wat te doen als je vermoed dat vriend(in) te maken heeft met huiselijk geweld?
  • Slachtofferhulp
    helpt je - gratis - op het moment dat jij dat wilt, op een manier die bij jou past. Denk aan emotionele steun, hulp in een (eventueel) strafproces en ondersteuning bij het vergoed krijgen van schade.

Idealis

Neem contact op met de beheerder van je studentenflat als je je onveilig voelt.

Sexual Violence

  • Centrum Seksueel Geweld
    Ben jij onlangs aangerand of verkracht? Heb je direct hulp nodig, twijfel je of heb je vragen? Dan kun je altijd gratis bellen of chatten. Dag en nacht.
  • Let's Talk About Yes (Amnesty International)
    Seks zonder toestemming is verkrachting. Zo simpel is het, toch? Alleen Ja = Ja! Maar wat versta jij onder 'Ja'? En wat betekent toestemming voor ons? Doe mee en Let's talk about YES!
    LTAY-Wageningen>>
  • Tea & Consent (ENG)
    Als je worstelt met toestemming, stel je dan eens voor dat je, in plaats van over seks te beginnen, je partner een kop thee aanbiedt...
    Het is een oudje, maar duidelijker kunnen we het niet maken.

    Gemeente Wageningen

  • Startpunt Wageningen
    Bij het Startpunt kun je terecht met vragen over wonen, werk, zorg, opvoeding en geldzaken. Zij zijn er voor jong en oud, student en burger.
  • Vrijwilligerscentrale Wageningen
    De vertrouwenscontactpersonen bij de VC Wageningen kunnen je helpen als je grensoverschrijdend gedrag hebt meegemaakt op jouw (sport) vereniging.
    NB De meeste Wageningse studenten- en studieverenigingen hebben zelf ook vertrouwenscontactpersonen of werken daaraan.

Discrimination & Racism

  • Report Discrimination
    Voel jij je gediscrimineerd? Heb je discriminatie waargenomen in je omgeving? Neem dan contact met op met Visier/Discriminatie Oost voor advies en ondersteuning. Dat kan ook anoniem. 
  • Black Lives Matter laat stemmen horen die vroeger niet gehoord werden. ARA (Anti-Racist Association of Wageningen) en WUR, werken aan een voorstel om Racisme and Discriminatie aan te pakken in onze organisatie en op de campus.

Pesten

Verslaving / alcohol & drugs

  • Moti4
    Voor jongeren op zoek naar kennis en inzicht, meer bewustwording en het kweken van motivatie om oude patronen te doorbreken!
  • Drugs & Uitgaan
    Onder invloed van drugs of alcohol doe je soms dingen waar je later spijt van hebt. Je hebt een korter lontje, of je hebt minder oog voor wensen en de grenzen van jezelf en anderen.
    Klik hier voor meer informatie
    .
  • Iriszorg Flink bier hijsen tijdens het stappen. ’s Avonds met je vrienden chillen en eindeloos gamen. Uren achter elkaar op social media. Een pilletje - of twee - tijdens een festival. Niks mis mee toch? Totdat je merkt dat je niet meer zonder kunt. Doe de check of neem contact op met Iriszorg voor informatie of hulp.
  • Help mijn dierbare is verslaafdOf het nu gaat om je partner, ouder, vriend(in) of huisgenoot, je gevoel van machteloosheid, en vaak ook wanhoop, is in alle gevallen enorm.De verslaving beïnvloedt ook jouw leven. Stichting Naast geeft tips, hulp en advies (gedeeltelijk gratis)