Studentenverhaal

Student Alice Blok - BSc Biologie

Na de middelbare school had Alice Blok totaal geen idee wat ze wilde doen. “Ik heb nagedacht over modeacademie, conservatorium, psychologie en nog veel meer, maar dat was het allemaal net niet. Toen bedacht ik me dat ik dieren ook altijd superleuk vind. Dus ik besloot de open dag voor de opleiding Dierwetenschappen aan Wageningen University te bezoeken. Daar zei iemand, dat ik misschien beter de opleiding Biologie kon gaan doen.

Ik heb nog geen toekomstplannen, maar zou wel graag een tijdje in het buitenland werken.

Ik heb nog heel lang getwijfeld en nagedacht, maar uiteindelijk toch voor Biologie gekozen. En dat was zeker de juiste keuze!”

Tot nu toe bevalt de opleiding Biologie Alice goed. “In de eerste paar periodes waren er wat mindere vakken, zoals Wiskunde en Organische Chemie. Maar de periodes daarna waren echt leuk! Vooral Flora en Fauna was een leuk vak. Bij dit vak moesten we planten en insecten gaan determineren. Het is echt leuk als je alles herkent. Ook de excursies van Flora zijn supergezellig. Daarnaast was ook Mens en Dierkunde heel gaaf om te doen, vooral het haaienpracticum. Dan zie je echt hoe alles in de haai in elkaar zit, en hoe het er in het echt uitziet.

Toekomstplannen heeft Alice nog niet. “Ik leef eigenlijk meer met de dag, ik denk nooit heel erg na over de toekomst. Het lijkt me wel erg leuk om een jaar in het buitenland te gaan werken.” Binnen de opleiding Biologie neigt Alice op dit moment naar de specialisatie Ecologie en Biodiversiteit. “Het lijkt me gaaf om de interactie tussen dieren en planten en hun omgeving te bekijken. Maar ik weet het nog niet precies, dat komt allemaal nog wel!”

Naast haar studie heeft Alice nog tijd genoeg voor al haar hobbies. “In Wageningen doe ik niet zo veel, omdat ik hier nog niet woon. Ik doe aan basketbal en probeer af en toe ook te gaan hardlopen, dat vind ik soms wel moeilijk om vol te houden! Verder speel ik piano en vind ik het leuk om te schilderen, kleding te maken en te bakken. En ik spreek natuurlijk graag heel veel af met vrienden!”

Terug naar Studenten vertellen