Studentenverhaal

Student Evelien Rob - BSc Bos- en Natuurbeheer

Evelien Rob volgt de bachelor opleiding Bos- en Natuurbeheer bij Wageningen University en zit in het derde jaar. “Ik heb voor Bos- en Natuurbeheer gekozen omdat ik het altijd heel leuk vond om buiten in de natuur bezig te zijn. Daarnaast vind ik de interactie tussen natuur en mensen heel interessant.”

Bij de excursies zie je echt wat er in de praktijk in een gebied gebeurt, in plaats van het gewoon in een college te horen.

Opleiding

“Ik vind binnen onze opleiding de planningsvakken, ecologievakken en veldpractica het leukst. Bij de planningsvakken krijg je een gebied toegewezen waar je met een groepje een plan voor moet schrijven. Het leuke hiervan is dat je de gekste ideeën op een gebied kan toepassen, zolang je het maar kan onderbouwen en economisch een positief kostenplaatje krijgt. Bij de ecologievakken heb je veel excursies om te kijken hoe verschillende landschappen eruit zien en hoe verschillende landschapselementen op elkaar reageren. Bij deze excursies zie je echt wat er in de praktijk in een gebied gebeurt, in plaats van het gewoon in een college te horen. De veldpractica zijn hele gezellige vakken. Zo ga je in het eerste en tweede jaar met je studiegenoten kamperen om overdag onderzoek te doen en een verslag te schrijven. En ’s avonds zit je gewoon gezellig bij elkaar, drink je samen wat en krijg je echt een goede band met je medestudenten. In het derde jaar ga je met de opleiding naar Sumava, een natuurpark op de grens van Tsjechië en Duitsland om het natuurbeheer in beide landen te vergelijken. Ik vond het heel interessant om te zien hoe men in het buitenland heel anders tegen natuur aankijkt dan wij Nederlanders.”

Studentenleven

“Ik zit zowel bij een studievereniging als bij een studentenvereniging. Binnen mijn studievereniging Sylvatica ben ik actief in de internationale commissie. Daarmee hebben we vorige maand een internationale bijeenkomst georganiseerd, waarbij 45 internationale Forestry studenten een week naar Wageningen kwamen om te kijken hoe wij in Nederland bos- en natuurbeheer toepassen. Bij mijn studentenvereniging SSR-W ben ik ook heel actief. Naast de leuke feestjes en het samen eten met mijn jaarclub, sta ik ook achter de bar, kook ik eten voor de leden in de mensa en heb ik vorig jaar in de activiteitencommissie gezeten, waarmee je alle feesten organiseert.”

Toekomstplannen

“Op dit moment ben ik lekker met mijn opleiding bezig en doe ik alles wat op mijn pad komt en me leuk en interessant lijkt. Verder denk ik dat ik voor mijn master iets met wildbeheer wil gaan doen, maar ik heb nog niet echt een idee wat. Ik ben niet echt een persoon om mijn hele toekomst vast te leggen en ben ervan overtuigd dat ik uiteindelijk wel op de juiste plek terecht kom.”

Terug naar Studenten vertellen