Symposium

Symposium Food for Future

Dit symposium vindt plaats op 22 en 23 juni. Per dag wordt er een specifiek thema behandeld over voeding. De eerste dag is dat ‘voedselproductie’ en de tweede dag is dat ‘voedselverwerking en consumptie’.

Organisator 100 years WUR
Datum

vr 22 juni 2018 tot za 23 juni 2018

Locatie Orion, building number 103 Bronland 1, 103 6708 WH Wageningen

Tijdens het tweedaagse symposium worden trends en innovaties in de hele voedselketen geschetst. Op vrijdag 22 juni krijgen bezoekers aan de hand van lezingen een kijkje in lopend onderzoek over de productieketen van ons voedsel. De dag wordt opgebouwd via innovaties in veredeling naar nieuwe technologie in aquacultuur, kassen, stadslandbouw, robotica en precisielandbouw. Tijdens het lagerhuisdebat aan het eind van de dag bediscussiëren sprekers en publiek een aantal maatschappelijke stellingen.

Download het programma Food for Future

Vrijdagochtend: technological innovations

9:00 Arthur Mol Opening
9:10 Huanming Yang (Beijing Genomics Institute) Life 3.0 and the Future of Agriculture
9:40 Arjen van Tunen (Keygene) Crop brACrop innovations for a boost in agricultureeeding innovations
10:10 Steve Long (University of Illinois) Photosynthesis for global food security. Why, how and will you let me do it?
10:40 Break
11:10 Leo Marcelis (WUR) Vertical farming, innocations greenhouses, LED and farming in space
11:30 Janneke de Kramer (WUR) Sustainable food through Agro Food Robotics
11:50 Corné Kempenaar (WUR) Precision agriculture 2.0
12:10 Imke de Boer (WUR) Do animals have a role in future for food systems
12:30-13:30 Lunch

Vrijdagmiddag: food chains

13:30 John Ingram (University of Oxford) Food Security: what's coming down the tracks?
14:00 Karl Almås (SINTEF Ocean) Fish farming
14:30 Polly Ericksen (ILRI) Sustainable livestock systems
15:00 Break
15:30 Martin Kropff (CIMMYT) From research to global impact
16:00 All speakers House of Commons debate
17:00-18:00 Drinks

De tweede dag van het symposium staat in het teken van consumenten als belangrijke spelers in de productie- en consumptieketen. In de ochtend gaat de aandacht naar onderzoek naar voeding, voedinswaarde, gezondheid en nieuwe voedingsbronnen. De middag richt is op consumentengedrag en perceptie van voedsel. Het symposium eindigt op 23 juni met een interactieve sessie door Anneke Ammerlaan, trendwatcher op gebied van voedselinnovatie.

Zaterdagochtend: nutrition, health and novel food

9:00 Baukje de Roos (University of Aberdeen) A healthy diet - but what works for me personally?
9:30 Clare Mills (Manchester Institute of Biotechnology) Food allergy in the 21st century
10:00 Gerda Feunekes (Voedingscentrum Nederland) Key transitions in nutrition communication
10:30 Rachelle de Vries (WUR) Evoluntionary tendencies: the potential role of a high-calorie bias in food spatial memory on eating behaviour
10:45 Break
11:15 Loes Moor-Hulshoff (De Vegetarische Slager) & Atze Jan van der Goot (WUR) From science to application: the next generation meat analogue
11:45 Koen van Swam (Stichting Noordzeeboerderij) An insight into seaweed production on the Dutch North Sea: sustainable large scale and multifunctional
12:15 Kjeld van Bommel (TNO) 3D food printing
12:35-13:45 Lunch

Zaterdagmiddag: consumer behaviour

13:45 Michel Nielen (WUR) Towards citizen science approach in food quality and safety testing
14:15 Gert Spaargaren (WUR) On Farms and Forks
14:45 Rosanne Hertzberger (authour) Consumer behaviour versus consumer knowledge
15:15 Break
15:45 Anneke Ammerlaan (trendwatcher) Future food trends
16:45 Closing by Esther van Rijswijk
17:00-18:00 Drinks

Esther van Rijswijk is voorzitter van symposium Food for future. Alle onderdelen zijn in Engels.