Presentatie

Themapresentatie Bèta 20.30 uur

Binnen dit thema vergelijken we de opleidingen waarin de bètavakken en technologie een grote rol spelen.

Organisator Wageningen University
Datum

ma 7 december 2020 20:30 tot 21:00

Checklist

  • Gebruik het liefst Chrome en anders Firefox
  • Als je oortjes of een koptelefoon hebt, gebruik die dan. Dat geeft minder echo als er een vraag gesteld wordt.
  • Klik 10 minuten voor aanvang op "Ga naar de presentatie" en daarna op 'Enter meeting room'.
  • Mute je video en microfoon, tenzij er van je wordt gevraagd deze aan te doen.

Technische problemen?

Als je niet een microfoon symbool ziet betekent het dat niemand je kan horen. Klik dan op het telefoon icoontje om je audio aan te zetten.

Nog steeds problemen? Bel 06 12949512 en wij helpen je verder.

Opleidingen in dit thema

Agrotechnologie

Agrotechnologie is een technologische opleiding gericht op plant, dier en leefomgeving. Wil jij innovatieve en duurzame technologie ontwerpen voor de productie van voedsel en andere agrarische producten? Zoek jij naar nieuwe oplossingen binnen het groene domein? Dan is de BSc Agrotechnologie misschien iets voor jou.

Biotechnologie

Bij de Bachelor of Science opleiding Biotechnologie leer je om biologische en technische processen te doorgronden en toepasbaar te maken op industrieel niveau. Deze breed georiënteerde opleiding strekt zich uit van het modificeren van DNA, tot het werken met bacteriën en het ontwerpen van industriële installaties inclusief reactoren van wel 50 m3. Deze veelzijdige opleiding vormt een ontdekkingsreis langs de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en techniek.

Moleculaire levenswetenschappen

De bacheloropleiding Moleculaire Levenswetenschappen bestudeert het samenspel tussen scheikunde, natuurkunde en biologie op moleculair niveau. Hierbij ligt de focus op de scheikunde. Door de brede achtergrondkennis ben je in staat om vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bestuderen. Denk aan het bestuderen van fotosynthese, het maken van zelfhelende materialen of het onderzoeken van specifieke celprocessen. Ben je nieuwsgierig aangelegd? Zoek jij alles het liefste tot de bodem uit? Dan is de bachelor Moleculaire Levenswetenschappen misschien iets voor jou.

Plantenwetenschappen

Houden wereldvraagstukken als klimaatverandering, terugdringen van voedseltekorten, zoeken naar alternatieve brandstoffen jou bezig? Vind je de ontwikkeling en productie van gezonde voeding belangrijk? Bij de opleiding Plantenwetenschappen richt je je op het effectief gebruik van planten bij het vinden van oplossingen voor bovengenoemde thema’s.

Terug naar alle themapresentaties