Nieuws

Thematische Tech Transfer (TTT) op stoom

article_published_on_label
9 april 2021

De eerste twee TTT-programma's die met rijksmiddelen een stevige impuls geven aan thematische kennisvalorisatie zijn goed op stoom. Diverse veelbelovende ideeën zijn met support en vroege fase financiering een stap dichter naar de markt gebracht. En er zit nog veel meer in het vat.

Wat is TTT

In een vroeg stadium de praktische toepassing van veelbelovend onderzoek stimuleren, ondersteunen en versnellen, dát is waar TTT om draait. Zie het als een katalysator van kennisvalorisatie op een nationaal niveau. TTT is een alliantie van de valorisatieafdelingen van TNO en de vier technische universiteiten (Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen) en twee op technologie gefocuste durfkapitaalfondsen Innovation Industries en SHIFT Invest. De kennis en expertise van deze partijen vindt en versterkt elkaar in TTT. Onderzoekers en jonge spin-offs kunnen bij TTT terecht voor advies, netwerk en financiering. Na een vliegende start van de programma’s Circulaire Technologie en Smart Industry start binnenkort ook het derde programma, TTT MedTech.

Bekijk meer over TTT en lees het eMagazine

Na het pionieren zit de vaart er nu goed in. Neem een kijkje op de TTT website, die de werkwijze van TTT uitlegt en diverse cases presenteert van spin-offs die al gebruik maakten van de mogelijkheden. Ook brengt TTT met enige regelmaat een eMagazine uit. Lees de eerste editie – vers van de pers – op de TTT website. Met onder meer een interview met Constantijn van Oranje, special envoy van techleap.nl over het belang van startups en de waarde van TTT. Aan het woord ook de twee programmaleiders, die hun ervaringen over de afgelopen periode delen.

Volg de ontwikkelingen

Het netwerk van TTT is divers en groeit snel. Volg de ontwikkelingen van TTT ook via Linkedin en sluit je aan bij een interactief netwerk vol kennis, technologie en innovatie. Om te vinden én te delen. Want samen bereiken we meer.

Het TTT-programma is medegefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap via de regeling Thematische Technologie Transfer.