Update

ThuisKook-studie

Wageningen Food & Biobased Research heeft in de maanden februari tot en met april de ThuisKook-studie uitgevoerd. Het onderzoek had als doel om inzicht te krijgen in de kook- en eetgewoonten van consumenten.

Onderzoeksopzet

Gedurende vier weken hebben 62 deelnemers twee keer per week thuis een avondmaaltijd bereid en geconsumeerd (8 keer in totaal). Elke week ontving de deelnemer één los product dat in een maaltijd naar keuze werd verwerkt (een vleesvervanger - de overige ingrediënten kocht de deelnemer zelf), en één maaltijdpakket met daarin alle ingrediënten voor een volwaardige warme maaltijd, die volgens bijgeleverd recept werd bereid. Voorafgaand, tijdens en na afloop van deze onderzoeksperiode hebben de deelnemers een aantal vragenlijsten ingevuld.

Op dit moment zijn er nog geen resultaten bekend en wordt er gewerkt aan de data analyses. Zodra de eerste resultaten bekend zijn, krijgen de deelnemers hierover bericht.

Onze onderzoeken

Mocht u interesse hebben in deelname aan een onderzoek, kijk dan eens op de pagina deelnemers gezocht.