Nieuws

Toegankelijk boekje over stand van zaken biobased plastics

Gepubliceerd op
17 december 2020

Het gaat snel met de ontwikkeling van biobased plastics. Dankzij nieuwe typen polymeren en nieuwe technologieën vinden producenten steeds bredere toepassingsmogelijkheden. Welke biobased plastics zijn nu verkrijgbaar? En welke nieuwe materialen komen eraan? Op deze vragen geeft het Engelstalige boekje Biobased plastics 2020 antwoord.

De auteurs Karin Molenveld en Harriëtte Bos hebben de inhoud van de versie uit 2012 volledig geactualiseerd. Molenveld legt uit waarvoor de uitgave bedoeld is: “We geven op toegankelijke wijze inzicht in de productie, verwerking, eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van alle thermoplastische en thermohardende bioplastics die nu op de markt zijn. Maar we gaan bijvoorbeeld ook in op milieuaspecten van bioplastics. Zoals het afvalbeheer van, wat sterk afhankelijk is van de specifieke materiaaleigenschappen. En we brengen in kaart welke aspecten een rol spelen bij de verdere ontwikkeling van bioplastics.”

Onderdeel van reeks Groene grondstoffen

Biobased plastics 2020 is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over biobased plastics, van ondernemers, studenten en beleidsmakers tot iedereen die gewoon geïnteresseerd is in de stand van zaken rond bioplastics. Het boekje maakt deel uit van de reeks Groene grondstoffen, een serie handzame boekjes over ontwikkelingen in de circulaire, biobased economie. De toegankelijkheid van de boekjes wordt gewaardeerd en er was veel behoefte aan een Engelstalige uitgave. Het boekje is gefinancierd door he EU-project BLOOM, dat de kennis over onderzoek en ontwikkeling van de bio-economie bij Europese burgers wil stimuleren. Vorig jaar verscheen een Nederlandstalige uitgave en nu dus ook een Engelse. Beide zijn online beschikbaar.