Update

TOMMY Studie

De afdeling Food, Health & Consumer Research van Wageningen Food & Biobased Research heeft van 12 oktober t/m 1 november 2020 de TOMMY studie uitgevoerd. Het doel van dit onderzoek is uitzoeken of het dagelijks eten van een nieuw soort eiwit afkomstig van natuurlijke schimmels (mycoproteïne) een effect heeft op darmklachten en andere gezondheidsaspecten.

Onderzoeksopzet

Tijdens dit onderzoek aten de deelnemers 18 dagen lang een lunch die door ons werd verstrekt. Doordeweeks kwamen de deelnemers naar de onderzoeklocatie in het Helix om te lunchen. Hier kregen zij een broodmaaltijd, soep of een vegetarische burger. In het brood, de soep en de burger werd Fermotein (interventie) of wei-eiwitten en tarwezemelen (controle) verwerkt. De lunchmaaltijden voor het weekend kregen de deelnemer mee naar huis op de vrijdagen.

Tijdens het eten van de producten beantwoorden zij vragen over de smaak van het product en vulden zij thuis een dagelijkse vragenlijst in over eventuele maag -darmklachten. In het begin en aan het einde van de studieperiode, kwamen de deelnemers naar de onderzoekslocatie voor een testochtend waar de bloeddruk werd gemeten en wat bloed werd afgenomen.

De resultaten van dit onderzoek zijn nog niet bekend, de deelnemers krijgen hierover bericht.

Onze onderzoeken

Mocht u interesse hebben in deelname aan een onderzoek, kijk dan eens op de pagina deelnemers gezocht.