Activiteit

Tweede Nationale Waterstofdag: Rol platteland in waterstofeconomie

Mooi weer, leerzame sessies én een uniek kijkje op de testfaciliteit van TNO, WUR en ACRRES. De tweede editie van de Nationale Waterstofdag was een groot succes. Op 17 juni draaide het allemaal om de rol van het platteland in de waterstofeconomie.

Ochtendprogramma

Diederik Samsom trapte de dag af met een videoboodschap. Daarna was het tijd voor sprekers als Edwin Michiels (LTO), Jop Fackeldey (Gedeputeerde Provincie Flevoland) en Chris de Visser (Business Unit Manager WUR). U kunt hun presentaties terug lezen/-kijken in de rechterkolom op deze pagina.

Hetzelfde geldt voor de presentaties van Willem Stehouwer (Toyota) en Wouter van den Akker (Alliander). Zij vertelden over wat bedrijven kunnen doen in de waterstofeconomie.

Middagprogramma

Hoewel warm, was het middagprogramma ook enorm leerzaam. Met sessies van o.a. BioRomeo, BOL | Van Staveren en Hygro was er genoeg te luisteren. Ook hun presentaties staan hier rechts.

Voor de mensen die op excursie naar SWITCH zijn geweest was er zo’n 15 minuten verkoeling in de vorm van airco. Eenmaal op de testfaciliteit aangekomen was het weer puffen en insmeren geblazen, maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen luisterde aandachtig en weet nu precies hoe SWITCH werkt.

Bezoek energieplein
Bezoek energieplein

Rond 17.00 uur was de dag weer ten einde en stond er een heerlijke borrel klaar. Met ietwat vertraging kwam ook de ijscokar nog even langs en werd de dag letterlijk heerlijk afgesloten.

Houd deze pagina in de gaten voor updates én voor nieuws over de volgende editie van de Nationale Waterstofdag.