Activiteit

Vakconferentie Wetenschaps-communicatie 2018

De campus van Wageningen University & Research is het decor van de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie die in 2018 voor de zesde maal plaatsvindt. Wageningen speelt zich regelmatig landelijk in de kijker van het publiek en van de communicatieprofessional. Veelal doordat onze 6500 medewerkers en ruim 11 000 studenten zich met open en nieuwsgierige blik laten inspireren door natuur, maatschappij en technologie. Inspiratie die leidt tot verwondering, kennisontwikkeling en toepassingen en in 2018 kortom tot 100 years Wageningen Wisdom & Wonder. Het gastheerschap voor de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie past dan ook uitstekend in het Wageningse jubileumjaar.

Organisator 100 years WUR
Datum

ma 16 april 2018

Locatie Wisdom and Wonder Pavilion, Wageningen Campus

Ruim driehonderd professionals in de wetenschapscommunicatie - van musea, patiëntenverenigingen tot universitaire en institutionele communicado’s - komen op 16 april naar Wageningen om de rol van de communicatiemedewerker te belichten als het gaat om het tere goed dat vertrouwen heet. Het thema vertrouwen in de wetenschapscommunicatie kwam tot stand in de denktank van de landelijke organisator NEMO en enkele communicatiemedewerkers van de locatiepartner.

De gasten, voorlichters, journalisten, programmamakers, beleidsmakers, onderzoekers en docenten op het gebied van wetenschapscommunicatie zullen in de buitenlocatie een gevarieerd programma krijgen voorgeschoteld met lezingen, workshops en ook excursies over de Wageningse Campus met onder meer een bezoek aan Unifarm. En vooral fungeert de conferentie als een plek om op nationaal niveau te netwerken.

Zie de officiele WTC website voor meer informatie.