Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst regio Noord - woensdag 28 september 2022

De Werkgroep Wageningen Alumnikring Noord organiseert in samenwerking met het Alumnibureau WUR twee keer per jaar een alumnibijeenkomst in de regio. Op woensdag 28 september 2022 wordt de volgende bijeenkomst gehouden voor Wageningse alumni.

Organisator Alumni
Datum

wo 28 september 2022 17:30 tot 21:15

Locatie Afsluitdijk Wadden Center, Afsluitdijk 1c, 8752 TP Kornwerderzand

Thema: Vismigratie­rivier Afsluitdijk

De Afsluitdijk beschermt ons land tegen het water, maar vormt ook een hindernis voor veel soorten vissen. De Vismigratierivier gaat er straks voor zorgen dat vissen weer van zout naar zoet water kunnen zwemmen. Dit hebben ze nodig om te overleven. De Vismigratierivier is een vernieuwend plan om de Waddenzee en het IJsselmeer weer met elkaar te verbinden. Ook draagt de Vismigratierivier bij aan gezond water, het herstel van rijkdom aan soorten planten en dieren in het gebied en het biedt mogelijkheden voor recreatie.

Het programma, dat om 17.30 uur start, kent optioneel een rondleiding met een start om 16.00 uur. Deze rondleiding is niet mogelijk voor personen die slecht ter been zijn. Het programma voor deze dag vindt u hieronder. Er is plaats voor 50 deelnemers (20 voor de excursie), dus meld u snel aan!

Programma

16:00 Rondleiding door alumnus Meinard Bos naar de vismigratierivier (niet mogelijk voor personen die slecht ter been zijn, max. 20 deelnemers. Aanmelden voor de excursie is niet meer mogelijk, het maximale aantal deelnemers is bereikt).

17:30 Ontvangst met koffie en thee

18:00 Opening door WUR en Alumni werkgroep regio Noord

18:10 Presentatie Meinard Bos (voorheen projectleider bij Provincie Friesland en nu vrijwilliger bij It Fryske Gea) over het project Vismigratierivier

19:00 Eenvoudige maaltijd en netwerken

19:30 Presentatie Erwin Winter (onderzoeker Wageningen Marine Research)

20:15 Afsluitende algemene discussie

20:30 Drankje en napraten

21:15 Einde programma

Aanmelden

Na aanmelding ontvangen deelnemers enkele dagen voor de bijeenkomst een bevestiging van hun deelname en een definitief programma van de bijeenkomst. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Praktische informatie

Datum en tijd: woensdag 28 september, 17:30 tot 21:15
Locatie: Afsluitdijk Wadden Center, Kornwerderzand.

Het Afsluitdijk Wadden Center ligt aan de Afsluitdijk. Er is parkeergelegenheid.