Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst regio Oost - dinsdag 12 april 2022

De Werkgroep Wageningen Alumnikring Oost organiseert in samenwerking met het Alumnibureau WUR twee keer per jaar een alumnibijeenkomst in de regio. Dit voorjaar zijn Wageningse alumni uitgenodigd voor de bijeenkomst die oorspronkelijk was gepland voor april 2020 maar door de coronapandemie moest worden uitgesteld. De bijeenkomst zal nu plaatsvinden op dinsdag 12 april aanstaande.

Organisator Werkgroep Wageningen Alumnikring Oost en Alumnibureau WUR
Datum

di 12 april 2022 16:30 tot 21:30

Locatie Provinciehuis van de Provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2, Zwolle

ThemaNederland over honderd jaar

Ons land staat voor grote uitdagingen, zoals klimaatadaptatie, leefbaarheid, energietransitie, kringloop landbouw en het behoud van biodiversiteit. Tezamen worden deze bepalend voor de ruimtelijke inrichting van Nederland en de keuzes die we daarin gezamenlijk en in samenhang maken. Er blijkt behoefte aan een vergezicht: hoe ziet Nederland er over 100 jaar uit?

Een breed team van 20 Wageningse onderzoekers maakte een kaart van Nederland over 100 jaar. Deze kaart laat zien hoe ons land er uit kan zien als we kiezen voor een transitie naar een circulaire economie gebaseerd op duurzaamheid en die rekening houdt met het belang van natuur en biodiversiteit. Geen doembeeld, maar een beeld van een groen land met brede rivieren, een samengaan van groene, leefbare steden en vitale landelijke gebieden. Behoud het goede en creëer het mooie, daar geloven de Wageningse onderzoekers in!

Dr. Ir. Michael van Buuren en Ir. Lisanne Struckman MSc van Wageningen Environmental Research nemen ons mee in dit wenkend perspectief en wat dit betekent in het licht van vandaag voor een vitaal landelijk gebied en groene leefbare steden, met name in Oost Nederland. De toekomst begint immers nu.

Michael van Buuren was onverhoopt afwezig en werd vervangen door Betram de Rooij.

Ir. Andries Heidema, Commissaris van de Koning in Overijssel en zelf ook Wagenings alumnus is gastheer van de bijeenkomst. 

Na aanmelding ontvangen deelnemers enkele dagen voor de bijeenkomst een bevestiging van hun deelname en een definitief programma van de bijeenkomst.

Wij ontmoeten u graag op 12 april!

Werkgroep Wageningen Alumnikring Oost:

Bert van Barneveld, Pieter Helfferich, Harco Jellema, René Koerhuis en Alexandra Tempelman-Bobbink 

Programma

16:30u Ontvangst op het Provinciehuis met koffie en thee

17:00u Opening door het Alumnibureau en de Alumni werkgroep regio Oost

17:10u Ir. Andries Heidema, Commissaris van de Koning in Overijssel - Inleiding over De rol van de Provincie in de transitie naar een duurzame provincie met leefbare steden en vitale landelijke gebieden

17:20u Ir. Bertram de Rooij, WUR Environmental Research -Nederland in 2120: transitie naar een duurzame circulaire economie met oog voor de belangen van natuur en biodiversiteit

18:10u Maaltijd en netwerken

19:10u Ir. Lisanne Struckman MSc, WUR Environmental Research - De natuurlijke stad in 2120, een visie voor de stad Arnhem 

20:00u Afsluitende algemene discussie

20:45u Netwerkborrel

21:30u Einde bijeenkomst

Praktische informatie

Datum en tijd: dinsdag 12 april 2022 van 16:30 - 21:30 uur
De bijeenkomst zal plaatsvinden binnen de dan vigerende overheidsrichtlijnen met betrekking tot Covid-19. Tijdens de bijeenkomst wordt een eenvoudige maaltijd geserveerd en een netwerkborrel. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Locatie:
Provinciehuis van de Provincie Overijssel. Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle. Tel: 038-4998899.

Er is niet voldoende parkeergelegenheid bij het Provinciehuis voor bezoekers van evenementen. Wij verwijzen u naar de parkeerplaats bij de Turfmarkt. Voor een routebeschrijving zie:  http://www.overijssel.nl/contact-route/

Het Provinciehuis is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer: stadsbus 11 vanaf het NS Station of 15 min. lopen.

Aanmelden

Let op: het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is bereikt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Na aanmelding ontvangen deelnemers enkele dagen voor de bijeenkomst een bevestiging van hun deelname en een definitief programma van de bijeenkomst. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.