Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst regio Zuid - maandag 20 juni 2022

De Werkgroep Wageningen Alumnikring Zuid organiseert in samenwerking met het Alumnibureau WUR twee keer per jaar een alumnibijeenkomst in de regio. Op maandag 20 juni 2022 wordt de volgende bijeenkomst gehouden voor Wageningse alumni.

Organisator Werkgroep Wageningen Alumnikring Zuid en Alumnibureau WUR
Datum

ma 20 juni 2022 17:00 tot 21:00

Locatie Heerkenshuis, Van Ginnekenweg 12, 5701 NJ Udenhout

Thema: stikstofproblematiek

Na de uitspraak van de Raad van State in 2019 is de stikstofproblematiek voor onze samenleving als totaal zeer manifest geworden. Voor de meer ingewijden was het dat al enkel tientallen jaren. Thans ondervindt eenieder de effecten in meer of mindere mate. Welke zijn de oplossingen en hoe werkt het in de praktijk van het natuurbeheer. Een en al uitdaging.

We zijn te gast bij Stichting Het Brabants Landschap.

Het programma, dat om 17.00 uur start, kent optioneel een rondleiding/wandeling met een start om 16.00 uur. Het programma voor deze dag vindt u hieronder. Er is plaats voor 50 deelnemers, dus meld u snel aan!

Programma

16.00u Excursie door Brabants Landschap, facultatief (max. 20 personen - aanmelden voor excursie niet meer mogelijk)

17.00u Ontvangst deelnemers

17.30u Opening door de WUR en Alumni werkgroep regio Zuid

17.40u Joris Hogenboom, directeur Brabants Landschap, introductie

17.50u Ernst-Jan van Haaften, adjunct directeur Brabants Landschap: stikstofbeleid en het natuurbeheer in de praktijk

18.40u Maaltijd en netwerken

19.15u Wim de Vries, hoogleraar Integrale stikstof effectanalyse: stikstofproblematiek en mogelijkheden (beleid) om er uit te komen

20.15u Netwerkborrel

Locatie

Het Brabants Landschap ontvangt ons in het Heerkenshuis, Van Ginnekenweg 12, 5701 NJ Udenhout. Het is gelegen op het terrein van voormalige steenfabriek D’n Oven nabij de Leemkuilen. Het gebied vormt een unieke plek die een ecologische verbindingszone is tussen De Brand en de Loonse en Drunense Duinen aan de ene kant en Het Groene Woud met de Oisterwijkse Vennen aan de andere kant.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Na aanmelding ontvangen deelnemers enkele dagen voor de bijeenkomst een bevestiging van hun deelname en een definitief programma van de bijeenkomst. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.