Gijs Knoppert

Vind je het moeilijk om jezelf te motiveren voor sport? Kijk dan naar Gijs Knoppert. Hij is 83 jaar oud en traint vijf keer per week op de atletiekbaan, zoals wij van ons kantoor kunnen zien. Dit is natuurlijk uitzonderlijk voor deze leeftijd. Hij traint al veel sinds zijn jeugd.

Hij won geen speciale prijzen toen hij jong was, maar hij trainde door. Dat resulteerde in een goede conditie op latere leeftijd. Op zijn 48e liep hij 10km in 38:15, een marathon in 3:11:54 en zelfs 60km in 5 en een half uur!

Toen hij ouder werd, kreeg hij meer moeilijkheden met zijn lichaam. Toen hij 50 was had hij een blessure aan zijn voet. Hartproblemen begonnen toen hij 70 was en hij nam een pauze van 8 maanden van zijn intensieve trainingen. Toch herstelde hij van beide dingen en hij hervatte zijn trainingssessies na deze problemen.

In januari, werd hij plotseling heel zwak en moest naar het ziekenhuis. Hij was een hele dag bewusteloos en hij liep longontsteking op. Waarschijnlijk heeft hij dit overleefd door zijn goede conditie. In oktober moest hij opnieuw naar het ziekenhuis voor een operatie. Tijdens deze operatie, werd er een zenuw geraakt. Nu probeert hij daarvan te herstellen.

Na al deze incidenten besloot hij om weer 5 keer per week te gaan trainen. In December hoopt hij weer het niveau te hebben dat hij voor de operatie had. Zie deze man daarom als een goed voorbeeld en laat jezelf motiveren om te gaan trainen!