NSK's

NSK staat voor een Nederlands Studenten Kampioenschap. Jaarlijks worden, onder auspiciën van Studentensport Nederland (SSN) in ruim 40 takken van sport NSK's georganiseerd.

Het karakter van ieder NSK is weer anders; Er zijn grote meerdaagse NSK`s met 100+ deelnemers waarbij het niveau landelijke subtop betreft en die ieder jaar plaatsvinden, er zijn kleinere NSK`s georganiseerd op één dag waarbij plezier in het sporten en er omheen centraal staat en die niet per sé ieder jaar georganiseerd worden. SSN streeft naar NSK`s met een zo groot mogelijk karakter en een zo hoog mogelijk niveau. Echter het besef dat dit niet eenvoudig voor iedere sport te realiseren is daar het NSK zeer afhankelijk is van vrijwilligers en de manier waarop de betreffende sport is georganiseerd, zorgt er voor dat SSN absoluut de organisatie van NSK`s in bescheidenere vorm aanmoedigt. De beschikbaar gestelde aandacht die SSN verleent aan NSK`s zal bepaald worden door het benodigde. SSN wil helpen en ondersteunen waar ze kan en waar nodig wordt geacht, maar laat zeker de vrijheid aan de commissie over de invulling van het NSK; de organisatiecommissie bepaalt het karakter!

NSK`s kunnen door iedere sportende student worden georganiseerd. Lijkt je dit wat? Kijk dan even onder aanvragen voor meer informatie.

Een overzicht van de georganiseerde NSK's is te vinden door te klikken op onderstaande link:

NSK Kalender